Oorlogsmonument opnieuw verplaatst

Actueel 33 keer gelezen

Pijnacker - Door de aanbouw aan het Witte Huis werd het nog niet zo lang geleden noodzakelijk geacht om het oorlogsmonument te verplaatsen naar het voormalige parkje aan de achterzijde van het voormalige Raadhuis. Dat is, met groot vakmanschap, ook gebeurd.

Nu, enkele maanden later, wordt het monument, en dat is dan voor de derde maal, opnieuw verplaatst. Nog vóór 4 mei aanstaande krijgt het een plek op het plein in het nieuwe Emmapark nabij de RandstadRailhalte Pijnacker. Daar zal dan ook de jaarlijkse dodenherdenking plaats vinden.

De plek waar het monument nu nog staat zal opnieuw worden ingericht. Daarbij wordt, zo zei wethouder Nico Oudhof (PvdA) tijdens het maandelijkse persuurtje “gezocht worden naar een optium tussen groen en fietsparkeren.” Het fietsparkeren vindt zijn plaats tegen het Witte Huis. De uitgangspunten en ideeën over de inrichting zijn inmiddels besproken met de klankbordgroep en worden op dit moment verwerkt tot een definitief plan. In ieder geval wordt er naar gestreefd om, waar mogelijk, de aanwezige bomen te handhaven.

Geen doorgaand verkeer

Het Emmapark wordt, volgens eerdere plannen, afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze afsluiting vindt plaats ter hoogte van de aanbouw, waar een keermogelijkheid wordt gemaakt. Dit zal niet in de vorm van een parkeerlus zijn. Dat is, omdat de aanbouw twee meter op het wegdek is uitgekomen, niet inpasbaar. Op donderdag 16 april is er een inloopavond over de plannen. Deze wordt gehouden in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg.

Oorlogsmonument verplaatst

Oorlogsmonument krijgt een ander plekje

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant