Logo telstar-online.nl
Het HOP-bos is de laatste tijd weer vol in het nieuws.
Het HOP-bos is de laatste tijd weer vol in het nieuws.

Platform Keelbos tegen verkeersbesluit

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Hij was er dinsdagavond naar eigen zeggen namens alle bezoekers van de homo-ontmoetingsplek Ruyven, Han Raeven van het Platform Keelbos. Samen met zijn juridisch adviseur Van Diermen schoof hij aan bij de commissie behandeling bezwaarschriften van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Het platform is het niet eens met het verkeersbesluit van de gemeente waarbij een parkeerverbod is ingesteld aan beide zijden van de Rijksstraatweg in Delfgauw. Ter hoogte van de Zuidpolder staat nu een verbodsbord.

Als het bord geplaatst is voor de algemene verkeersveiligheid heeft Raeven geen bezwaar, maar hij stelt dat het één van de vele maatregelen is om de bekende homoplek te ontmoedigen. Zijn juridisch adviseur toonde dit dinsdag ook aan. "Het staat duidelijk op internet dat het een maatregel betreft om de ontmoetingsplek te ontmoedigen. Tevens wordt er in de doelstelling van de gemeente, waarin wordt besloten tot het verbod, gerefereerd aan de plek", zegt Raeven. Zijn adviseur vult aan: "Het platform onderstreept dat de maatregel, gelet op de onderbouwing die de gemeente ervoor geeft, onmiskenbaar bedoeld is om homoseks tegen te gaan." En dat keert zich volgens Van Diermen rechtstreeks tegen de homoseksuelen geaardheid als zodanig. Diermen haalde dan ook het non-discriminatiebeginsel aan en artikel 1 van de grondwet.

Een vertegenwoordiger van de gemeente ontkende stellig dat de maatregel iets te maken heeft met de HOP. Hij verklaarde dat het verbod is voortgekomen uit een advies van de politie en de gemeenteraad. "Vooral in de zomer is de bocht erg gevaarlijk. Het is puur een maatregel voor verkeersveiligheid. Meer niet."

Ook heer Steenks, woonachtig aan de Zuideindseweg, was aanwezig. Steenks heeft al regelmatig bezwaar gemaakt tegen de 'activiteiten' bij de HOP. Op een vraag van de commissie wat het belang is van Steenks, omdat hij aan de andere kant van het gebied woont, antwoordde hij dat hij als burger het recht heeft bezwaar te maken tegen een eventuele schorsing van het parkeerverbod. Diermen was blij met dit antwoord en vroeg de commissie dan ook meteen om het bezwaarschrift van Steenks af te wijzen.

Uitspraak over zes weken.

Open brief Delftse Werkgroep Homo's

Homo-ontmoetingsplek blijft

Plek voor homoseks ongewenst

HOP-Boetes komen in brievenbus

Meer berichten