Klein brandje bij vreugdevuurlocatie

Actueel 15 keer gelezen

Pijnacker - De brandweer van Pijnacker werd in de nacht van zaterdag op zondag rond twee uur gealarmeerd voor een brand op de vreugdevuurlocatie Kerkweg/Emmapark. Het bleek te gaan om een klein vuurtje. De vlammen waren snel geblust.

Vreugdevuren

In Pijnacker komt het vreugdevuur op het parkeerterrein aan het Emmapark-Kerkweg-Oostlaan en in Oude Leede is de locatie voor het vuur de Oude Leedeweg, in het midden van het trapveldje. Bewoners van Delfgauw kunnen het vreugdevuur bijwonen op het braakliggende terrein achter de Pottenbakkerstraat en Nootdorpers zijn welkom in de berm nabij de tennisvereniging aan de Laan van Floris de Vijfde en De Poort.

Hou het leuk

De politie en brandweer vinden deze locaties veilig. De gemeente treft maatregelen voor het voorkomen van schade, zoals het aanbrengen van een zandpakket onder het vuur. Denk ook aan uw eigen en andermans veiligheid en houd rekening met het volgende: Op de locaties kunnen vanaf 28 december maximaal drie zeecontainers worden geplaatst voor de opslag van kerstbomen en pallets. Dat gebeurt steeds in overleg met de wijkagent.

Op maandag 31 december mogen de vreugdevuren vanaf 11.00 uur worden opgebouwd. Een beveiligingsbedrijf houdt in opdracht van de gemeente toezicht op het opbouwen en is permanent aanwezig op de vier locaties. Het vreugdevuur mag alleen bestaan uit schoon hout en schone kerstbomen. Kunststoffen, banden, autowrakken en vuurwerk zijn absoluut verboden.

Het beveiligingsbedrijf, politie en brandweer controleren of alles netjes volgens de voorschriften gebeurt. Mocht er een gevaarlijke situatie zijn of sprake zijn van grote overlast, dan kan op last van de burgemeester de vreugdevuurlocatie worden opgeruimd. Dus, hou het leuk, dan kan iedereen plezier beleven aan deze gebeurtenis.

› Drukke tijden voor brandweerkorps

Uit de krant