Brandweer controleert verkooppunten

Actueel 29 keer gelezen

Pijnacker - Brandweerman Victor de Jong bracht vanmorgen samen met milieu-inspecteur Fred Burks een bezoek aan de vijf vuurwerkverkooppunten in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De afgelopen weken heeft de brandweer al een aantal keer de opslagbunkers bij de verschillende vuurwerkhandels bezocht en gecontroleerd op allerlei veiligheidseisen. Vandaag kregen de bedrijven een certificaat.

De 'laatste' officiële check vond vanmorgen in alle vroegte plaats, waarna de vuurwerkhandelaren een certificaat kregen. Vuurwerkhandel IDEVO op industrieterrein de Boezem, kreeg het certificaat ‘Goedgekeurd vuurwerk verkooppunt 2007’ ook uitgereikt. Eigenaar Broeckhuysen van IDEVO was erg in zijn nopjes. “Je bent al maanden bezig om alles netjes te verzorgen, dan is dit een compliment. En natuurlijk gewoon heel belangrijk”, zegt de pijlenmagnaat.

Controle

“Wij kijken naar de bouwtechnische eisen, brandpreventie, checken de sprinklers en kijken naar de veiligheid in de bunker”, vertelt Victor de Jong van brandweerkorps Pijnacker-Nootdorp. “Maar ook tijdens de verkoop voeren wij regelmatig controles uit bij de verkooppunten.” Het certificaat ‘Goedgekeurd vuurwerk’ is een initiatief van brandweer Haaglanden.

Uit de krant