Wethouder Van Adrichem stapt op

Actueel 225 keer gelezen

Nootdorp - Tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad heeft wethouder Piet van Adrichem (VVD) donderdagavond bekend gemaakt dat hij per 1 juli 2008 aftreedt als wethouder.

De wethouder van ondermeer mobiliteit, bouwen en economie, is aan zijn tweede termijn van vier jaar bezig. Met nog anderhalf jaar te gaan heeft hij besloten er een punt achter te zetten. Het besluit komt, voor de buitenwacht, volkomen onverwacht, in de fractie van de VVD was zijn voornemen al wat langer bekend.

“Ik heb dit werk ruim zes jaar met vreselijk veel plezier gedaan. Vooral ook omdat de sfeer in het college al die jaren prima is geweest. Persoonlijk konden wij prima met elkaar overweg, en dat is nog zo. Daar ligt het dus niet aan. Maar ik ben nu 61 jaar en heb vanaf mijn twaalfde jaar keihard gewerkt. Ik kom steeds meer tot de overtuiging dat er meer is in het leven dan alleen maar werken. Wat zeker óók meespeelt in mijn besluit is het feit dat er weer heel wat veranderingen op de gemeente afkomen. Zo komt er per 1 juli een nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Dat houdt nogal wat in. Ook de digitalisering neemt een enorme vlucht. Wat dat laatste betreft zou ik willen zeggen: dat hoeft voor mij niet meer zo nodig, het is bepaald geen specialiteit van me. Verder ben ik van mening dat het voor de partij een prima zaak is dat er nu een andere wethouder aan het roer komt die nog ruim de tijd heeft om zich goed in te werken en zich te profileren”, aldus Van Adrichem.

De wethouder wenst te benadrukken dat zijn opstappen niets te maken heeft met het verleden, waarin zijn grondbezit in Klapwijk uitgebreid aan de orde is geweest. Wel erkent hij dat dit psychisch een zware periode voor zijn gezin is geweest. De plaatselijke VVD heeft ondertussen al een opvolger voor Van Adrichem. Dat is de voormalige fractievoorzitter van D66 in Nootdorp Ben de Vries. Hij is inmiddels lid van de VVD.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant