Initiatief Pijnackerse jongeren: 4Cure

Actueel 52 keer gelezen

Pijnacker - Na een lange tijd van geruchten werd stichting 4Cure vorige week dinsdag een feit. De statuten werden ondertekend bij Caminada Notarissen in Nootdorp. 4Cure bestaat uit een bestuur van drie jonge en dynamische mensen: voorzitter Samir Boumhaout, secretaris Nathalie van Buuren en penningmeester Jeremy van Schie.

Wat is 4Cure? “Wij zijn een stichting gestart die op een ludieke manier geld wil ophalen voor de bestrijding van de ziekte Kanker. Tevens willen wij de mensen en vooral de jeugd laten zien dat Kanker een serieuze bedreiging is”, vertelt Samir. Hij weet waar hij over spreekt, want zijn vader overleed na een ziekbed van drie maanden aan de gevolgen van Kanker. In deze periode heeft hij zijn vader begeleid. Van het bezoek aan de artsen en ziekenhuizen tot aan het regelen van verpleging en het begeleiden van het sterven. Mede door deze gebeurtenis heeft het drietal de motivatie gekregen om de stichting te starten, want Samir en zijn vader zijn niet de enige in de wereld, in Nederland en zeker niet in Pijnacker.

Wat gaat 4Cure doen?

“Daar kunnen wij kort en duidelijk over zijn. De naam 4Cure zal snel zijn intrede doen in Pijnacker. Iedereen gaat deze naam tegenkomen. Met ludieke acties gaan we het dorp in”, aldus Samir. Specifieke acties zijn nog niet bekend, maar wat de organisatie al wel bekend maakt is dat het goede doel waar ze voor gaan strijden, Fight Cancer, het jongerenlabel van KWF Kankerbestrijding is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant