Afbeelding

Fred M. zit hele dagen in zijn cel

Actueel 4.420 keer gelezen

Pijnacker - Voormalig basisschool- en tennisleraar Fred M. heeft het heel erg zwaar in de gevangenis, zo meldde zijn advocaat gisteren in de rechtbank. De verdachte leraar uit Pijnacker was zelf wederom niet aanwezig tijdens de derde zitting rondom zijn zaak.

Bij M. werden ruim 56.000 foto’s en 445 video’s met kinderpornografie gevonden na een aangifte van ontucht bij een destijds minderjarig meisje. Daarna meldden zich nog vijf slachtoffers van M. 

Het gaat om ernstig misbruik van meerdere tennispupillen in Pijnacker, Delfgauw en Portugal. De officier van justitie acht de kans op herhaling groot. De advocaat van M. denkt daar heel anders over en schetst een beeld van een gebroken man die hele dagen in zijn cel zit. Ook is hij door medegedetineerden afgeranseld en gaat hij gebukt onder het personeelstekort in de gevangenis. 

Maar zowel de rechter als het Openbaar Ministerie vinden dat de kans op herhaling wel degelijk aanwezig is en vinden de omvang én ernst van zijn zaak dusdanig dat hij in afwachting van de volgende zitting, over twee maanden, gewoon nog in de gevangenis moet blijven.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant