Penningmeester Rob Kerklaan (links), voorzitter Paul van Winden, secretaris Olaf Korpel en het nieuwe bestuurslid Wim Burggraaff (rechts).
Penningmeester Rob Kerklaan (links), voorzitter Paul van Winden, secretaris Olaf Korpel en het nieuwe bestuurslid Wim Burggraaff (rechts).

Wim Burggraaff nieuw bestuurslid bij Historisch Genootschap Oud-Pijnacker

Actueel 801 keer gelezen

Tijdens de soepel verlopende Algemene Leden Vergadering op 8 april 2024 van het HGOP is Wim Burggraaff toegetreden tot het bestuur van de actieve Pijnackerse vereniging. 

Met de aanvulling van het nieuwe bestuurslid is de inhoudelijke kwaliteit van het bestuur aanzienlijk toegenomen. Wim Burggraaf is historicus en professioneel werkzaam bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Hij heeft een breed netwerk onder meer in de monumenten en archeologische sector. Dit komt goed van pas want de historische vereniging doet onderzoek naar de geschiedenis van Pijnacker en organiseert naar aanleiding hiervan tentoonstellingen in de bibliotheek aan de Julianalaan. De huidige tentoonstelling gaat over de buurten van Pijnacker en is te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek aan de Julianalaan. Iedere zaterdag zijn daar, tussen 11.00 uur en 13.00 uur vrijwilligers aanwezig die graag vragen beantwoorden over Oud-Pijnacker. Zij zijn ook nieuwsgierig naar allerlei zaken uit het verleden van Pijnacker en Delfgauw. Als u iets heeft liggen, zoals dagboeken van oud Pijnackernaren, oude foto’s of objecten die te gebruiken zijn voor nieuwe tentoonstellingen dan bekijken zij die graag. Het HGOP heeft driehonderddertig leden waarvan twintig actieve vrijwilligers en organiseert jaarlijks acht lezingen over uiteenlopende historische onderwerpen. De eerstvolgende lezing gaat over de (vergeten) Pijnackerse paden en lanen: ‘De paden op, de lanen in’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant