Foto: Lisa Wassenaar
Foto: Lisa Wassenaar

Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: walnotenboom

Actueel 2.672 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Dinsdagmiddag 21 maart, op de eerste dag van de lente, plantte wethouder Hennevanger van gemeente Pijnacker-Nootdorp samen met het provinciehoofd van Staatsbosbeheer een walnotenboom. Op de kruising Balijpad, Floriadepad en Spoorpad tussen Wandelbos Laakweg en de Balij staat nu statig een jonge walnotenboom geschonken door Staatsbosbeheer. De boom is een symbool voor de prettige samenwerking tussen Staatsbosbeheer en gemeente. 

Sinds enige jaren werken de gemeente en Staatsbosbeheer samen aan met name het gebied Buytenhout, een drukbezocht recreatiegebied en populair toevluchtsoord in een groene omgeving voor de drukbezette stedeling. Staatsbosbeheer en de gemeente werken momenteel samen aan het opstellen van een toekomstperspectief voor het gebied. Hiervoor organiseerde Staatsbosbeheer in januari en februari twee informatiebijeenkomsten, waar veel animo voor was. 

Vruchtbare samenwerking
Wethouder Peter Hennevanger: “Ik ben heel blij met de prettige samenwerking tussen de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer in het natuur- en recreatiegebied Buytenhout. De walnotenboom die Staatsbosbeheer aan de gemeente schenkt is daarom een mooi symbool van onze vruchtbare samenwerking.” Provinciehoofd Nick de Snoo: “Staatsbosbeheer is verheugd met partners als de gemeente Pijnacker Nootdorp. In goede samenwerking krijg je meer voor elkaar. Met de walnoot is bewust gekozen voor een biodiverse en klimaatbestendige boom; een boom die lang mee kan in het veranderende klimaat en die staat voor de langdurige samenwerking die we hebben. Een samenwerking die we zeker moeten koesteren en in de toekomst in moeten blijven investeren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant