Van links naar rechts: Tien van Wijk, Frans Lettinga, Peter Hoofman, Ria van der Velden en Jan Vincenten.
Van links naar rechts: Tien van Wijk, Frans Lettinga, Peter Hoofman, Ria van der Velden en Jan Vincenten.

Mooie cheque voor Hospice Koningshove

Actueel 2.849 keer gelezen

Opnieuw een donatie voor het oprichten van een hospice in Pijnacker-Nootdorp. Onlangs nam het bestuur van de Stichting Hospice Koningshove een cheque in ontvangst uit handen van de dames Tien van Wijk en Ria van der Velden van de bazargroep Handige Handen in Delfgauw. Na het stoppen van deze groep in november vorig jaar werd de kas opgemaakt, letterlijk en figuurlijk. De heren van het Hospice initiatief ontvingen een cheque van maar liefst € 3000,-. 

Na 25 jaar knutselplezier werd vorig jaar een punt gezet achter het voorbereiden en organiseren van de bazar. Penningmeester Tien van Wijk blikt terug op een fantastische en gezellige tijd. “Wij zijn gestopt op het hoogtepunt want we zagen aankomen dat de vlijtige dames op leeftijd begonnen te raken en een jongere aanwas er niet meer in zat”, aldus Tien. Met de handwerkjes, knutselartikelen en wat dies meer zij, werden veel goede doelen gesteund. In de laatste jaren werden elk jaar drie doelen uitgekozen. Die ontvingen dan elk duizend euro waarbij dan ook nog eens de kerk in Delfgauw, waar de bazars werden gehouden, werd bedacht.

Bij het sluiten van de markt gingen geluiden op om de ontwikkeling van het hospice te bedenken. De organisatoren stemden hier honderd procent mee in. Deze keer niet drie doelen maar € 3.000 voor één doel. Met het overhandigen van de cheque onderstreepten Tien en Ria de sympathie voor het werk van de Stichting Hospice Koningshove, een initiatief dat kan rekenen op een breed draagvlak binnen onze plaatselijke bevolking. Stichtingsvoorzitter Jan Vincenten ging in op het waarom van een hospice in onze gemeente en het samen met de gemeente optrekken naar het kunnen concretiseren van de plannen. Peter Hoofman en Frans Lettinga van de sponsorcommissie van de Stichting toonden zich zeer verguld met de ontvangst van de cheque.

Uit de krant