Afbeelding

Gemeente steunt Paarse Vrijdag

Actueel 1.657 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vrijdagochtend 9 december was wethouder Marieke van Bijnen aanwezig op het Stanislascollege in Pijnacker om samen met de directeur van de school, het jongerenwerk van gro-up en vertegenwoordigers van de Gender & Sexuality Alliance (GSA) de vlag te hijsen voor Paarse Vrijdag.

De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school – in dit geval het Stanislascollege – de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. De groep staat voor LHBTIQ+ rechten, maar is meer dan alleen dat. Door het jaar heen wordt stilgestaan bij verschillende onderwerpen die spelen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap.

Paarse Vrijdag is een actiedag van de GSA. Met het hijsen van de vlag en het paars kleuren van de school, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm. Paarse Vrijdag is de dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is. Op het Stanislascollege werd hier invulling aan gegeven door de leerlingen die  zich bij de GSA aangesloten hebben en het jongerenwerk. Ze deelden onder andere paarse armbanden uit aan de leerlingen, lakten de nagels paars en versierden de aula met paarse vlaggetjes.

Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp steunt Paarse Vrijdag. Wethouder Marieke van Bijnen was daarom aanwezig om samen met de directeur, het jongerenwerk en de GSA leerlingen de aftrap voor deze actiedag te doen. Naast het hijsen van de vlag, overhandigde de wethouder twee spellen aan het Stanislascollege. Deze spellen, een product van het kenniscentrum seksualiteit Rutgers, zijn erop gericht om op een laagdrempelige manier met jongeren in gesprek te gaan over het thema seksualiteit & relaties.

Meer informatie over Paarse Vrijdag is te vinden op: www.paarsevrijdag.nl. Jongeren die naar aanleiding van Paarse Vrijdag behoefte hebben om hier over te praten kunnen een bericht sturen naar Elise Roskam van het jongerenwerk op Instagram: jongerenwerkerelise.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant