Rubén, John en Juliette in de studio van Den Haag FM.
Rubén, John en Juliette in de studio van Den Haag FM.

Studenten maken documentaire over Dierenambulance

Actueel 1.686 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Chauffeur John Buijs van de Haagse Dierenambulance is de afgelopen weken gefilmd voor de documentaire ‘Silent Lights’. Studenten Rubén Zurita De Bustos en Juliette Golowko van de Hogeschool in Utrecht hebben John gevolgd tijdens zijn werkzaamheden.

Ook Pijnacker-Nootdorp valt onder het werkgebied van de Dierenambulance Den Haag. Het is een bijzondere documentaire geworden. “Ik vind het heel belangrijk dat er aandacht wordt gevraagd voor ons werk”, zegt John. “Niet zo zeer voor de medewerkers hoor, maar wel voor het welzijn van dieren. Dat is het allerbelangrijkste”, aldus John.

De filmmakers zijn mee geweest tijdens spannende uitrukken en kregen een uniek kijkje achter de schermen. “We kunnen natuurlijk nog niet alles onthullen, maar het is een indringende film geworden”, zegt Juliette die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Medestudent Rubén komt uit Spanje en kon zijn ogen niet geloven: “In ons land hebben wij helemaal geen ambulance voor dieren. Het Nederlandse concept is sowieso uniek in de wereld”, weet hij.

Doneer
Het is de bedoeling dat de film volgend jaar wordt getoond op het filmfestival in Utrecht. Om de eindmontage te bekostigen, zoeken de cineasten nog donateurs via voordekunst.nl/projecten/14754-silent-lights. Een klein of groot bedrag kan zorgen dat het belang van de Dierenambulance breed onder de aandacht komt. Een mooie kerstgift/gedachte!

Het drietal was afgelopen woensdag te gast in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM. Het hele interview is hieronder te beluisteren.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant