Afbeelding

Wethouders verzorgden kick-off campagne Orange the World

Actueel 1.332 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. 

Wethouders Marieke van Bijnen en Hanneke van de Gevel organiseerden daarom op vrijdag 25 november een kick-off van de campagne en hingen in het bijzijn van partnerorganisaties de Orange the World vlag in de hal van CulturA & Zo in Nootdorp. Na toelichting van de soroptimisten over de Medestander Pledge, een intentieverklaring om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, werd deze symbolisch ondertekend door de wethouders en de maatschappelijke partners. 

Ook organiseerde de gemeente samen met CulturA & Zo de vertoning van de film ‘Buiten is het Feest’. Na afloop van de film vond er een nagesprek plaats met Veilig Thuis en de soroptimisten. Aanstaande woensdag 30 november zijn beide wethouders op de markt op het Raadhuisplein aanwezig, samen met de soroptimisten, met een Orange the World marktkraam.

Orange the World campagne
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World. De campagne duurt tot 10 december en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’.

In Nederland doet inmiddels een overgrote meerderheid van de gemeenten en provincies jaarlijks mee aan de campagne, bijvoorbeeld door een gebouw oranje uit te lichten of de Orange the World vlag uit te hangen. En door in de gemeenteraad, provinciale staten en lokale samenleving extra aandacht te besteden aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. 

Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl. Inwoners die te maken hebben met intimidatie of geweld, of dit in hun omgeving signaleren, kunnen contact opnemen met Veilig Thuis via tel. nr 0800-2000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant