Foto: Spa Media
Foto: Spa Media

Grote politie-inzet in Pijnacker: huisjes voor vluchtelingen ‘gekraakt’

Actueel 12.511 keer gelezen

Pijnacker - Nabij het gemeentekantoor in Pijnacker is donderdagavond een heleboel politie op de been. Volgens eerste berichten hebben onbekende personen een aantal huisjes voor vluchtelingen gekraakt.

Op het braakliggend terrein naast het gemeentekantoor zijn sinds kort mobiele units neergezet voor mensen die op de vlucht zijn geslagen voor de oorlog in Oekraïne. De huisjes worden op dit moment nog niet bewoond. Volgens een buurtbewoner zijn de woningen opengebroken en zijn de huisjes gekraakt. De buurt is uitgelopen om te kijken wat er allemaal aan de hand is.

Update 21.37 uur
De politie heeft de groep gesommeerd om het terrein te verlaten. Hieraan wordt gehoor gegeven. Wel zijn de identiteitspapieren van de ‘krakers’ genoteerd.

Update 21.40 uur
De actie zou naar verluidt te maken hebben met onvrede van woonwagenbewoners in onze regio. Ze hekelen het overheidsbeleid over standplaatsen. “Voor vluchtelingen kan het wel, en terecht hoor, maar voor woonwagenbewoners worden al meer dan dertig jaar geen nieuwe locaties geregeld. Laat de Oekraïense vluchtelingen maar in de huizen wonen die wij toegewezen krijgen, dan kunnen wij terug naar de woonwagens. De plek waar wij geboren zijn”, zo meldde een demonstrant aan onze redactie.

Uit de krant

Uit de krant