Van links naar rechts Bert Duijndam, Martin Reitsma, Wil Duijndam, Coby van der Elst, Arie van der Elst en Els de Wit. Locatie Kasteel Oud Wassenaar bij de Cadillac van Charles Engels.
Van links naar rechts Bert Duijndam, Martin Reitsma, Wil Duijndam, Coby van der Elst, Arie van der Elst en Els de Wit. Locatie Kasteel Oud Wassenaar bij de Cadillac van Charles Engels.

Dorpsgenoten bezoeken Kasteel Oud Wassenaar

Actueel 4.262 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp/Wassenaar - Tweede Pinksterdag had Kasteel Oud Wassenaar zijn deuren opengesteld in het kader van de landelijke kastelendag. 

Martin Reitsma uit Delfgauw had het evenement in Wassenaar op de kaart gezet via het maken van een promofilm, montage John Meijer en artikelen in diverse media.  

Aangezien er ook in onze gemeente genoeg liefhebbers van kastelen zijn en wij hier in Pijnacker-Nootdorp helaas geen kasteel bezitten dacht Reitsma dan vraag ik toch gewoon een aantal geïnteresseerden dorpsgenoten of zij naar dit kasteel komen om de prachtige ambiance en grandeur van toen persoonlijk te ervaren, dan maken we er gelijk met elkaar een feestje van. Hij was immers net jarig geweest.  

Op dit prachtige kasteel is veel te beleven en te zien. Het statige gebouw heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot rond 1875. Kasteel Oud Wassenaar bleef niet gevrijwaard van tegenslag en ingrijpende gebeurtenissen. De verankering was de afgelopen decennia in slechte staat en dakkapellen gingen door roest kapot. Tussen 2001 en 2005 is de buitenzijde van het gebouw gerestaureerd Vrijwel al het lood, zink en leiwerk is vernieuwd. De restauratie van de uitbouw en het interieur is evenwel nog altijd niet uitgevoerd door geldgebrek 

Kasteelbeheerder Luc zet zich met hart en ziel in om doormiddel van evenementen geld bij elkaar te brengen om verdere restauratie mogelijk te maken en het toch al fraai ogende kasteel in oude luister te herstellen. Hoewel er veel tijd in gaat zitten, doet Luc dit onbezoldigd en vanuit zijn passie en liefde voor het kasteel. Je kunt er allerlei leuke evenementen organiseren. 

Arie en Coby van der Elst uit Delfgauw, Bert en Wil Duijndam uit Pijnacker en Martin Reitsma en zijn vrouw Els de Wit genoten van dezelfde sfeer en ambiance die al eerder Marcel Mulhuyzen, Edwin en Nienke Feenstra, Erik Bevaart en diverse anderen uit onze gemeente hebben ervaren en enthousiast maakten. 


Het muzikale programma was deze middag groots. Lennart Koenraads heeft Rock-’n-roll-bloed in zijn aderen maar zong net zo makkelijk blues en ander repertoire. Ronn van Etten zong op bevlogen wijze ‘Everyday I have te Blues’,’ Tenessee Whisky’,’ Layla’ en een Beatlesmedley daarbij begeleid door Lennart. Aryan van Beugen is ook al zo´n rasentertainer, het publiek genoot van Nathalie, Une Belle Historie, C´Est La Rose en andere Franse Chansons. Roma Weiss Mirando en zijn vrouw Sonrissa zongen vervolgens een aansprekend repertoire, dit tot enthousiasme van velen. CoverLover met Karin en Henk Meerbeek zongen onder meer Here Come´s The Sun en The Boulevard of Music. Lennart Koenraads en Peter Chattelin, oprichter van Pink Project, imponeerden met Wish You Were Here van Pink Floyd. 

Naast onze dorpsgenoten waren er ook nog een aantal BN’ers afgekomen op dit kasteelfeest, zoals kunstenares Astrid Engels, Radiocoryfee Tom Blomberg, muzikant Joop Oonk en andere artistieke mensen. Dit kasteel is de moeite van een bezoekje dan ook meer dan waard. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant