Een deel van de “mobiele eenheid”.
Een deel van de “mobiele eenheid”.

Scootmobielend naar Intratuin’s High Tea

Actueel 1.202 keer gelezen

Onlangs organiseerde de Zonnebloem afdeling Pijnacker een trip naar Pijnacker’s Intratuin. Ruimte genoeg om er te winkelen met als gezellige afsluiting een high tea. Zes van de negen deelnemers kwamen met hun scootmobiel. Het kleinschalige uitje viel reuze in de smaak. 

De Zonnebloem richt zich op mensen met een lichamelijke beperking. In een zelfstandige woonsituatie gaat dit veelal samen met een vrij geïsoleerd bestaan. De vrijwilligers van de afdeling Pijnacker van de Zonnebloem bezoeken desgewenst hun “gasten” en het team Activiteiten organiseert met de regelmaat van de klok uitjes zodat de deelnemers gezellig en goed verzorgd kunnen genieten van een (mid)dagje weg. 

Omdat deze keer de bestemming dichtbij was, werd een groep samengesteld met deze keer veel bezitters van een scootmobiel aangevuld met één rolstoeler en twee gasten die zich met de rollator verplaatsten. Met dit rollende materieel werd de winkel doorkruist op weg naar de koffie. Vervolgens werd er druk gewinkeld. Een van de deelnemers had haar zinnen gezet op het flink opfleuren van haar woonsituatie. Ze verscheen bij de kassa met een kar vol planten. 

De lunch bestond uit een high tea. Net als in vorige jaren was dit een succes. Bijna alles ging schoon op. Om 15.00 uur keerden de deelnemers voldaan en tevreden huiswaarts. 

Zorgeloos
De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd zou mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. De organisatie wil bevorderen dat gasten andere mensen kunnen ontmoeten en samen leuke dingen doen. De Zonnebloem is niet bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

De afdeling Pijnacker maakt deel uit van een landelijke organisatie die meer dan 1000 afdelingen telt. Nootdorp heeft een eigen afdeling. Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor de afdeling of wilt u als deelnemer (gast) in aanmerking komen? Neem dan contact op met Coky Scholte (015-3611123). Doneren aan de afdeling kan op rekening NL12RABO0354453068 t.n.v. de Nationale Ver. De Zonnebloem Afdeling Pijnacker, gaarne o.v.v. uw postcode en huisnummer.

Nooit een belemmering
Al meer dan 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Ze vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Iedereen kan iets voor een ander betekenen. Er is altijd een manier die bij je past, luidt de slogan van de Zonnebloem.

Uit de krant