Cursus kraanmachinist een daverend groot succes!
Cursus kraanmachinist een daverend groot succes!

Cursus kraanmachinist maakt jongeren onwijs enthousiast

Actueel 1.310 keer gelezen

Pijnacker/Lansingerland - Onlangs organiseerde VanderHelm Bedrijven een Cursus Kraanmachinist om jongeren tussen de 12 en 18 jaar enthousiast te maken voor het vak. Ruim 20 jongeren stonden te popelen om hun eerste draaiuur te maken op de groene kranen van VanderHelm.

Onder begeleiding van de ervaren kraanmachinisten van VanderHelm kregen de deelnemers op de HelmHoek letterlijk een kijkje achter het scherm van de kraanmachinist. Na eerst een uitleg over de werking en functionaliteiten van de kraan te hebben gekregen, gingen de kraanmachinisten to-be (met een beetje hulp) zelf aan de slag.

Er stonden drie kranen van verschillend formaat klaar om in een bult zand te werk te gaan. Zo konden de deelnemers zand ontgraven, laden en verwerken. Bij het spelonderdeel werd gebruik gemaakt van een sorteerknijper, waarmee autobanden op een toren moesten worden gestapeld. Op het oog leek dit een simpele opdracht, maar eenmaal met de hand aan de knoppen bleek het toch niet mee te vallen.

De jongeren waren enorm enthousiast en de cursus werd erg goed ontvangen. Wellicht zien we enkele deelnemers in de toekomst terug op hun eigen graafmachine bij VanderHelm.

Uit de krant