Afbeelding

Geslaagde speeddate met nieuwe raadsleden

Actueel 1.088 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Onder het genot van een heerlijk ontbijtje konden de net aangetreden raadsleden en het college kennismaken met de activiteiten van Jong Perspectief en Humanitas in Pijnacker-Nootdorp. 

Het vond plaats in CulturA in Nootdorp. Aan elke tafel zaten vrijwilligers en medewerkers van een activiteit en de raadsleden rouleerden elke 10 minuten zodat ze binnen een uur kennis konden maken met alle aangeboden activiteiten. Vanuit Jong Perspectief zijn dat Maatjes, Mentormaatjes, Vakantiemaatjes en vanuit Humanitas Home-Start (ouderschaps0ndersteuning) en Thuisadministratie (hulp bij financiële vragen). De opkomst was hoog, bijna alle partijen waren vertegenwoordigd en ook de burgemeester was aanwezig. De vrijwilligers vertelden hoe zij een jongere of een gezin ondersteunen, wat ze precies doen en welke vragen vooral aan bod komen. Ook wat het je oplevert als vrijwilliger: maatschappelijk betrokken zijn, iemand verder helpen, je leert ervan, je haalt er plezier uit. 

Er waren veel vragen van de raadsleden, vooral naar wat we nodig hebben van de gemeente, hoe ze ons kunnen ondersteunen. Hoeveel mensen ondersteunen we? Hoe is de financiering geregeld? Hoe vinden mensen jullie organisatie? Hoe komen jullie aan vrijwilligers? De meest gehoorde reacties waren: wat doen jullie goed werk, wat fijn dat mensen zich belangeloos inzetten, wat goed dat jullie samenwerken. En wat een mooie combinatie van vrijwilligers met een professionele coördinatie. Eén raadslid gaf aan ontroerd te zijn door het verhaal van een vrijwilliger. “Kortom: een mooie eerste kennismaking die smaakt naar meer!”, aldus Anke IJdens, coördinator Home-Start Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant