Commissaris van de Koning Jaap Smit installeert de nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. (Foto: Cok van den Berg)
Commissaris van de Koning Jaap Smit installeert de nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. (Foto: Cok van den Berg)

Björn Lugthart geïnstalleerd als burgemeester

Actueel 1.303 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Gisteravond is tijdens een bijzondere raadsvergadering Björn Lugthart door Commissaris van de Koning Jaap Smit geïnstalleerd als burgemeester.

Loco-burgemeester Ilona Jense overhandigde de kersverse burgemeester de ambtsketting. Diverse toespraken passeerden de revue. Onder meer burgemeester Marja van Bijsterveldt van regio-gemeente Delft sprak Lugthart toe: “Van harte welkom Björn, we verheugen ons in Haaglanden op de samenwerking!”

Loco-burgemeester Ilona Jense overhandigt de ambtsketting. (Foto: Cok van den Berg)

Mooiste en groenste gemeente in Haaglanden
Zelf zei Lughthart in een toespraak dat hij ‘vereerd is om hier vanavond te staan’ en ‘trots is om de burgemeester van Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en buurtschap Oude Leede te mogen zijn’. Hij staat naar eigen zeggen te popelen om verder te bouwen aan de aller mooiste en groenste gemeente in de regio Haaglanden. “Een burgemeester die er voor inwoners en ondernemers is. In moeilijke tijden als dat nodig is, maar ook in mooie tijden. Ik wil er zijn als er iets te vieren is, maar ook als er verdrietige omstandigheden zijn”, aldus de burgemeester. Ook bedankte hij zijn voorganger Francisca Ravestein: “Met recht kan ik zeggen dat zij haar sporen heeft nagelaten. Francisca, jij hebt je geweldig ingezet en goed voor Pijnacker-Nootdorp gezorgd. Ik tref een welvarende en bloeiende gemeente aan.”


  Foto: Cok van den Berg

De komende tijd zal Lugthart gebruiken om via ontmoetingen de samenleving van Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede goed te leren kennen.

Foto: Cok van den Berg

Uit de krant