Martijn van der Toorn van Terre des Hommes (links) neemt met plezier de cheque in ontvangst uit handen van Alwin van der Geer.
Martijn van der Toorn van Terre des Hommes (links) neemt met plezier de cheque in ontvangst uit handen van Alwin van der Geer.

Oliebollenactie Ontmoetingskerk geslaagd

Actueel 368 keer gelezen

De jongeren van de Ontmoetingskerk wilden graag een steentje bijdragen aan de actie van Terre des Hommes om de kinderarbeid in de micamijnen in India tegen te gaan.

De keuze viel op het bakken en verkopen van olieballen. Met hulp van de activiteitencommissie van de kerk werd het een en ander op poten gezeten en er werden uiteindelijk op 30 december 846 oliebollen gebakken en verkocht. Mede dankzij sponsors, onder meer PLUS Sabine Zondag, en extra giften, kon zondag 9 januari de netto opbrengst worden bekendgemaakt. Een cheque ter waarde van 820 euro werd overhandigd aan de penningmeester van Terre des Hommes: Martijn van der Toorn.

Namens de jongeren vertelde Alwin van der Geer dat er veel reacties zijn geweest over de zeer goede kwaliteit van de oliebollen. De dank daarvoor gaat naar bakker Rijnbeek die, ondanks de oudjaarsdrukte, toch het kant en klare beslag wilde verzorgen. Ook bedankte hij de familie Slingeland in Oude Leede omdat die zo vriendelijk waren hun schuur beschikbaar te stellen voor het bakken van de oliebollen.

Martijn van der Toorn dankte op zijn beurt de jongeren voor dit fantastische resultaat. Hij vond het geweldig dat ze deze actie van Terre des Hommes wilde steunen.

Uit de krant