Afbeelding

Nootdorpse zussen rennen en duiken nieuw jaar in

Actueel 1.976 keer gelezen

De zussen Jeannette Vink (64) en Els Wiegel (58) zijn geboren en getogen in Nootdorp. Sterker nog: hun wiegje stond in de Dorpsstraat. “Op de plek waar nu een dokterspraktijk is gevestigd. Vroeger hadden mijn ouders daar een boerderij”, vertelt Jeannette.

Normaal staat het tweetal niet zo op de voorgrond, maar onze redactie kreeg een wel heel leuke foto onder ogen: Jeannette en Els in een kerstmannenpak bij de Dobbeplas. Daar wilden wij natuurlijk meer van weten. 

Hardloopmeiden
Het bleek te gaan om een alternatieve SantaRun. “Al die evenementjes missen wij heel erg door alle coronamaatregelen”, zegt Jeannette. “Daarom hadden we rond de kerstdagen besloten om geheel in stijl toch een rondje te gaan rennen. Het bleef niet onopgemerkt, want alle kinderen riepen ons vrolijk na.” Jeannette begon overigens op haar achttiende al met hardlopen. Haar zus volgde al snel. “We waren toen nog een hele bezichtiging in Nootdorp, want hardloopmeiden zag je eigenlijk nooit.”

Inmiddels rennen, zwemmen en mountainbiken ze heel wat af: “Het liefst van die spannende parcours”, vervolgt Jeannette. “Maar ook funruns, mudraces, obstacle runs, runcrossloops en heel veel op het gebied van hardlopen.” Het trainingsgebied omvat Pijnacker-Nootdorp, Delft, maar ook de Wassenaarse Slag. Wanneer het tweetal langs de Dobbeplas loopt, denken ze nog weleens aan vroeger tijden. “We lopen op de oude polders van mijn ouders. Dat is best speciaal.”

Nieuwjaarsduik
Alsof de ludieke actie met kerstmannenpakken aan nog niet genoeg was, doken de zussen op nieuwjaarsdag ook nog het frisse water in. Wat Jeannette betreft ook weer typisch zo’n evenement dat in coronatijden makkelijk doorgang zou moeten krijgen. “Dat kan allemaal prima. Hardlopen ook hoor, dan start je toch gewoon met kleine koppels?”

Buitenlucht
Het is allemaal een welkome afleiding in drukke, hectische tijden. Els werkt immers in de zorg en Jeannette heeft een eigen zaak in Delft. Ze raden dan ook iedereen aan om eens lekker je ‘kop te gaan luchten’. “Het brengt plezier. Wij zijn echt buitenmensen. Het is heerlijk om lekker buiten te zijn. Je hoeft niet eens te sporten, maar de buitenlucht brengt je gewoon al een heleboel fijne dingen!”

Zelf houden ze wel lekker de vaart erin. Het kan niet gek en hard genoeg. “Wandelen?”, zegt Jeannette tot slot. “Wandelen is saaaaai!”, lacht ze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant