Afbeelding

Ingezonden: Twee keer hard gevallen!

Actueel 6.555 keer gelezen

Op 22 september 2020 is mijn vriendin gevallen op het kleine stukje trottoir aan de Heulweg, waar deze de bocht overgaat in de Ambachtsweg. Ze was destijds ruim drie jaar werkzaam bij Bever Outdoor op bedrijvenpark de Boezem.

Het is daar slecht verlicht en bovendien na 17.00 uur al schemerig. Het plaveisel is daar eveneens zeer ongelijk met als gevolg een valpartij met ernstige gevolgen. Een collega heeft haar vorig jaar na de valpartij ondersteund naar de bushalte aan de Zijdelaan.

Thuis aangekomen bleek kon ze nauwelijks meer goed lopen en haar linker bovenarm was bijna een grote bloeduitstorting. Ze kon haar arm absoluut niet meer bewegen, dus haar kleding moest worden opengeknipt. Haar lange jas kapot en niet op de laatste plaats was haar knie opgezet en dik.

De volgende dag hebben wij de gemeente Pijnacker-Nootdorp aansprakelijk gesteld als beheerder van de weg en moesten wij wachten op een formulier van de verzekeraar. Dit hebben wij netjes gedaan... maar toen begon het.

De juriste van de bewuste verzekeringsmaatschappij was niet erg meegaand, had geen idee waar de val had plaatsgevonden ook na drie maanden uitvoerige uitleg nog niet! Alle andere zaken welke aangekaart werden bleven lang liggen, of werden gewoon ontkend.

Er waren op deze plek immers nooit andere valpartijen gemeld, dus was er ditmaal niemand gevallen. Een vreemde aanname. Na verwoede pogingen gedurende maanden, waren wij het meer dan zat en hebben het overgedragen aan onze advocate. Nu zou er wel wat gebeuren, maar het tegendeel was waar: alles begon van voren af aan, vertragen en het bewust niet willen begrijpen.

Intussen zaten wij ook niet stil en hebben we de firma Schep Installaties benaderd vanwege een blauw hekwerk dat in de bewuste bocht staat, aangezien de juriste had aangegeven door middel van een foto van Google Streetview dat er helemaal geen blauw hek staat. De firma heeft verklaard dat het bewuste hekwerk er al jaren staat!

Daarnaast heeft deze firma de gemeente Pijnacker-Nootdorp ingeschakeld en tot ieders verbazing was met het trottoir binnen een week geëgaliseerd! De juriste van de verzekeringsmaatschappij was hiervan op de hoogte of had hiervan op de hoogte moeten zijn.

Afijn, wij moesten met onze advocaat tot een claim komen, waarbij inkomstenderving, mantelzorg, kapotte jas etc. opgenomen werden. Dit resulteerde in een totaal bedrag van een nog redelijke schappelijke 2500 euro. Na wederom lang wachten kwam er een aanbod van 1000 euro, en nadrukkelijk zonder erkenning van schuld. Na een ruim een jaar strijden hebben wij dit maar geaccepteerd, want we waren het meer dan zat. 

Moraal van het verhaal: kijk uit waar u loopt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, want indien u valt, laat de verzekeraar van de gemeente u nogmaals keihard vallen!

Ruud Regien

Uit de krant

Uit de krant