Broer en zus, Walter en Carla van Eijk.
Broer en zus, Walter en Carla van Eijk.
BESTEL HET BOEK

Nootdorpse slagersfamilie schrijft kookboek ‘Meat the Family’

wo 24 nov 2021, 14:47 Actueel

Nootdorp - Een kookboek geschreven door een gepassioneerde slagersfamilie uit Nootdorp. Met dit kookboek, ter ere van het 50-jarig jubileum van hun slagerij, brengen Carla en Walter van Eijk een ode aan vlees in het algemeen en het slagersvak in het bijzonder. 

Broer en zus Van Eijk geven aan de vele dierbare familierecepten hun eigen draai. Met een familie in Nederland en een familie in Finland stond er altijd iets lekkers op tafel in huize van Eijk. De beide eetculturen brengen mooie gerechten met zich mee. In het kookboek vind je lekkere recepten met vlees uit hun eigen slagerij in de hoofdrol. Vlees met een verhaal. Dat proef je!

Aad van Eijk, oprichter van het slagersbedrijf, werd aan de Veenweg in Nootdorp geboren. Opa Piet van Eijk was boer. Opa Piet was het niet eens met de keuze van zijn zoon Aad om slager te worden. Hij had hem liever boer zien worden. Maar Aad ging naar de slagersvakschool en liep diverse stages. Toentertijd was er in Nootdorp geen stageplek te vinden. Aad kwam terecht in Voorschoten. Inmiddels is het bedrijf al 50 jaar met succes gevestigd in Voorschoten. Aad kon zijn geliefde Nootdorp niet verlaten, hij is inmiddels gepensioneerd en woont nog steeds met heel veel plezier in Nootdorp. Zijn kinderen en opvolgers Walter en Carla wonen ook nog steeds in onze gemeente.

In het kookboek vind je 50 verrassende en gezonde recepten zonder toevoegingen; van luxe thuis dineren, van gemak tot uitdagend. Culinaire recepten voor de thuischef, een hoofdstuk met recepten om te vlammen achter de BBQ, recepten voor de lekkerste stoofpotjes, snelle en gezonde recepten voor doordeweeks, recepten die je met of voor de kids kunt kokkerellen, een hoofdstuk met ovenrecepten en een hoofdstuk met eenvoudige, maar o-zo-lekkere soeprecepten. Maar een ding hebben ze gemeen: alle gerechten zijn met het beste vlees bereid.

Een kleine greep uit het kookboek:

• Diamanthaas met risotto voor de thuischef

• Carpaccio taartje

• Gerijpte lende spies met spinaziesalade van de BBQ

• Thaise curry met kip

• Burger met chorizo en tomatensalsa

• Tips hoe je de lekkerste steak bakt en de lekkerste gehaktballen maakt

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor de decembermaand? Het kookboek is te verkrijgen in de winkel van Slagerij Aad van Eijk in Voorschoten, via de website www.slagerijaadvaneijk.nl of in Nootdorp bij lifestyle winkel DAYBYDEE en bij de Boekhandel Bruna in Pijnacker. 

Slagerij Aad van Eijk is een ‘Slager met Ster’ en behoort tot de beste slagers van Nederland. Met hun onderscheidende aanpak verkreeg de winkel in Voorschoten als de webshop landelijke bekendheid.


Uit de krant