Afbeelding

Mantelzorgers wandelen samen

do 4 nov 2021, 14:18 Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Hippocrates zei het al: “Wandelen is het beste medicijn”. En dat kunnen de mantelzorgers die met de wekelijkse mantelzorgwandelingen meewandelen beamen. Ze ervaren de wandelingen al 23 weken lang als een welkome onderbreking van hun dagelijkse mantelzorgtaken.

Wandelen in de natuur is goed voor je hersenen en werkt stress-verlagend. Dat is waar mensen die zorgen voor een zieke partner of die zorgen hebben over een naaste bij gebaat zijn. Maar ook is het prettig je verhaal kwijt te kunnen bij elkaar of bij één van de SWOP-mantelzorgconsulenten, Josita Woesthuis en Nienke Oldenhuis, die meelopen.

Elke week wandelt de groep in een uur een rondje van 5 km, waarna er vaak nog initiatief wordt genomen om samen iets te drinken. ‘Nu woon ik hier al zo lang en kom ik nog langs mooie onbekende plekjes!’, is een vaak gehoorde kreet. In de groepsapp of mail wordt op tijd een route en vertrektijd van de wandeling gedeeld. Deze zijn ook iedere week te vinden op: www.swop.nl/mantelzorg/nieuws. De mantelzorgconsulenten nemen het initiatief en als dat hen niet lukt wordt dit moeiteloos overgenomen door de mantelzorgers zelf.

Wandel je ook mee de herfst en de winter door? Mail dan naar: mantelzorg@swop.nl.

Uit de krant