Logo telstar-online.nl
Foto’s

Fantastische Veiligheidsdag!

  •   keer gelezen   Actueel

Rondom het politiebureau in Pijnacker werd afgelopen zaterdag weer de enige echte Veiligheidsdag gehouden. De opkomst was buitengewoon groot en de reacties zeer positief! De organisatie had dit jaar weer van alles uit de kast getrokken.

Vader en zoon Rinus en Dennis Burgersdijk (resp. politieman en buitengewoon opsporingsambtenaar) hadden met hun goede contacten in “het veiligheidswereldje” heel wat materieel naar de Nootdorpseweg gekregen. Vooral de grote publiekstrekkers waren hun verdiensten. Van een schattig oud ANWB-karretje en Amerikaanse politiewagens tot een immense bluswagen, legertank en hoogste brandweerkraan van de Benelux. Het was er allemaal!

Honderden dorpsgenoten keken hun ogen uit. Tijdens het zogenoemde ‘doorloop evenement’ mochten kinderen plaats nemen op een echte politiemotor, de sirenes laten klinken in een politiewagen en voor de echte waaghalzen kon er een fotootje gemaakt worden op grote hoogte vanuit een hoogwerker van de Koninklijke Marine.

Naast alle vrolijke momenten, was er ook een serieuze noot op het terrein. Zo kregen dorpsgenoten bijvoorbeeld voorlichting over ondermijning en de gevaren van hennepteelt. Ook konden er vragen worden gesteld over inbraakpreventie en alles wat verder ter tafel kwam. De medewerkers van het lokale bureau stonden de hele dag onvermoeibaar alle geïnteresseerden te woord. Een enorme grote pluim voor de organisatoren, vrijwilligers en alle medewerkers van de Veiligheidsdag is dan ook op zijn plek!

Hieronder een overzicht van alle leuke foto’s. Dank voor alle inzendingen!

Meer berichten