Logo telstar-online.nl

Ingezonden: Maaibeleid in de gemeente

  •   keer gelezen   Actueel

Onlangs stond in Telstar/Eendracht een mooi bericht van de gemeente omtrent het maaibeleid. Natuurlijk zijn er veel redenen om wel of niet te maaien en we houden allemaal van de bloemen en de bijen! De discussie laait ieder jaar weer op, te vroeg gemaaid niet leuk voor o.a. jonge vogels, te laat vaak onveilig voor het verkeer.

Ik geniet van de prachtige klaprozen en andere bermbloemen hier in de omgeving, maar als rijinstructeur erger ik me ook aan het slechte zicht op veel plaatsen (oversteek op de Schimmelpenninck v/d Oyeweg- Komkommerweg is gelukkig nu net eindelijk helemaal gemaaid!)

Mijn hobby is paardrijden en met een paard in de Oude Leede, kun je daar ook een mooi rondje “buitenrijden”. Enkele jaren geleden zijn er mooie ruiterpaden aangelegd. Helaas gooit ook hier het maaibeleid flinke roet in het eten. Eigenlijk zijn de paden op de meeste plaatsen nu onbegaanbaar voor de paarden en vooral ook pony’s. Gras en leuke bloemen zou nog gaan, maar veelal zijn het stevige distels die het pad sieren. Dus de ruiters rijden veelal maar weer op het fietspad met het risico dat ze in de clinch komen te liggen met voorbij rijdende fietsers en racende wielrengroepen... Wat is wijsheid?

Wilma van Steenbergen-Alleblas

Meer berichten