Logo telstar-online.nl
<p>Demi tijdens een interview met de NOS. (Foto: <a href="https://nos.nl/video/2378237-vollering-emotioneel-na-winst-luik-bastenaken-luik-alles-kwam-samen">videostill</a>)</p>

Demi tijdens een interview met de NOS. (Foto: videostill)

Wielrenster Demi Vollering naar Olympische Spelen

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Wielrenster Demi Vollering uit Pijnacker gaat naar Tokio. Ze zit bij de Olympische wegselectie voor vrouwen. Dat maakte bondscoach Loes Gunnewijk zojuist bekend. 

Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos zijn aangewezen voor de wegwedstrijd, Van der Breggen en Van Vleuten rijden ook de olympische tijdrit. Voor Vos is het de vierde deelname aan de Olympische Spelen, voor Van Vleuten de derde keer, Van der Breggen is voor de tweede keer geselecteerd en Demi Vollering maakt haar debuut. "Met de winnaressen van de afgelopen Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en ook de wereldkampioenen en Europees kampioenen op de weg en de tijdrit in de gelederen vertrekt Nederland opnieuw in een favorietenrol naar de Olympische Spelen", staat op de website van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie.

Meer berichten