Logo telstar-online.nl
<p>Foto: archief</p>

Foto: archief

Klapwijk gaat op boevenjacht

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Donderdag 22 oktober om 19.00 uur wordt in de wijk Klapwijk een Burgernet heterdaad oefening gehouden. Het doel is om te oefenen hoe de politie met bewoners samen kan werken om inbrekers op heterdaad aan te houden.

“Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn namelijk heel belangrijk in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op plaatsen waar veel wordt ingebroken, kan zij niet overal op elk moment zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant opgaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden”, vertelt een woordvoerder van Burgernet.

“Op het moment dat de oefening begint, krijgen alle Burgernetdeelnemers een sms en/of spraakbericht van Burgernet met het verzoek uit te kijken naar een verdacht persoon en/of voertuig. In dit bericht zal ook worden gecommuniceerd dat het om een oefening gaat. Vervolgens is het de bedoeling dat de ‘inbrekers’ zo snel mogelijk worden aangehouden door het samenwerken tussen politie en bewoners. Burgernetdeelnemers worden gevraagd om informatie met de politie te delen, niet om zelf te handelen”, zo laat men weten.

Meer berichten