Logo telstar-online.nl
Hoofdredactioneel commentaar

Coronanieuws: Geen prettig nieuws, maar wel waar

  •   keer gelezen   Actueel

De redactie van Telstar/Eendracht en Telstar Online meldt zijn communicatie in tijden van corona op basis van data en cijfers die zijn samengesteld door het RIVM en GGD Haaglanden. Daarnaast geven wij persberichten door die zijn opgesteld door lokale- en regionale overheden op basis van protocollen en (kabinets)maatregels, maar ook namens burgemeesters en de Veiligheidsregio Haaglanden.

Er is een groep mensen die deze cijfers, onze bronnen en berichtgeving ‘bangmakerij’ of zelfs ‘nepnieuws’ noemt. Of het RIVM, de Veiligheidsregio Haaglanden en de GGD onbetrouwbaar achten. De redactie van deze krant staat volledig achter deze cijfers, data en mededelingen vanuit het RIVM, de regionale GGD en de overheid. Wij betreuren het dat deze mededelingen in twijfel worden getrokken. Maar, het hebben van een andere mening staat iedereen vrij. 

Toch willen wij graag een stukje uitleg geven.

De reden dat wij deze cijfers en mededelingen plaatsen, is op de eerste plaats omdat wij betrouwbaar nieuws willen delen. Het RIVM, GGD Haaglanden en de Veiligheidsregio bieden deze betrouwbare informatie.

Daarnaast hebben wij ook een maatschappelijke functie. Steeds meer mensen krijgen corona. Soms is het niet meer dan een snotneus. Maar het gaat ons om schrijnende situaties in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of dorpsgenoten die ogenschijnlijk kerngezond leken, maar nu aan de beademing liggen. Letterlijk doodziek zijn! 

Wij vragen om respect voor deze mensen, een wakend- en zorgzaam oog voor elkaar te zijn en bovenal om het in acht nemen van de basisregels. Blijf op anderhalve meter afstand! Waarom? Om corona onder controle te krijgen, zodat we liefst zo snel mogelijk weer verder kunnen waar we ooit stonden: sportvelden met publiek, terrassen lekker vol, een gezellige feestmiddag in het verzorgingstehuis en onbevangen de supermarkt in.

Het virus ligt op de loer en kan je partner, ouders, familieleden, opa’s en oma’s hard raken. Dat is geen prettig nieuws, maar wel waar. Samen kunnen we corona verslaan. Wij doen dat op onze manier. Realistisch, op basis van betrouwbare bronnen en met een wakend oog naar onze kwetsbare inwoners.

Wij wensen alle mensen die momenteel tobben met corona, waarvan sommigen echt behoorlijk ziek zijn: heel veel beterschap. 

Blijf gezond allemaal!

De redactie


Meer berichten