Logo telstar-online.nl
Sinfonia Rotterdam brengt een klassiek concert naar Hoeve Biesland.
Sinfonia Rotterdam brengt een klassiek concert naar Hoeve Biesland.

Kleinschalige Bieslanddagen niet minder gezellig

  •   541 keer gelezen   Actueel

De organisatie van de Bieslanddagen kijkt terug op een hele geslaagde kleinschalige editie. Waar het tweedaagse evenement normaal gesproken gemiddeld tienduizend bezoekers trekt, was er dit keer plek voor maximaal 120 personen per evenement. "We zijn als organisatie ontzettend blij dat we ondanks het coronavirus toch de polder hebben beleefd. We hebben ongelofelijk veel leuke reacties gekregen van bezoekers. Daar hebben we het met z’n allen voor gedaan", aldus Evelien Olyslagers van stichting Bieslanddagen.

Zes avonden stond Kolder in de Polder op het programma. Middenin de koeientuin van Hoeve Biesland hebben bezoekers kunnen genieten van een heerlijk driegangendiner van Rode Rozen en Tortilla’s en café Du midi. "De twee meter brede tafels zorgden ervoor dat we konden serveren vanaf de tafels, wat al een beleving op zich was. Ook Firma Traktor heeft drie hele leuke theateracts verzorgd en af en toe werden mensen wel een beetje uit hun comfortzone gehaald. Vooral de koeienquiz werd door vele bezoekers erg gewaardeerd. De winnaars van de quiz ontvingen een heerlijk stukje kaas uit de weilandwinkel van Hoeve Biesland", vertelt Evelien. 

Zaterdag 29 augustus beleefden 130 kinderen een echte Polderdag. Samen met begeleiders van kinderopvang ZON liepen de kinderen door het krekengebied richting een uitdagende survivalroute van Jeugdland. Verder waren er vele leuke kinderactiviteiten in de omgeving te beleven. De rust in de Polder werd op zondag 30 augustus versterkt met de klanken van Sinfonia Rotterdam. Voor de derde keer kwamen zij naar de overdekte koeientuin van Hoeve Biesland. Onder leiding van dirigent Conrad van Alphen speelde zij prachtige werken van onder andere Mozart, Beethoven en Händel. Stadskoffyhuis Delft heeft die dag voor heerlijke broodjes gezorgd, zodat de bezoekers aan niets te kort kwamen.

Middenin de koeientuin genieten bezoekers van een driegangendiner.

"Tot slot hadden we op 6 september nog een kerkdienst van kerk Delfgauw in het Stiltegoed", gaat Evelien verder. Josje Duijndam, oprichtster van Stiltegoed, sprak de Psalm tijdens deze unieke Buitendienst en dominee Robert Stigter was de voorganger. "Zelfs de band Delfg’houseband kwam mee om het plaatje compleet te maken. Daarna hebben we bezoekers nog de mogelijkheid gegeven om na de dienst in het gras te blijven zitten met een heerlijke picknick. Rode Rozen en Tortilla’s verzorgde weer een fantastische lunchbox waar iedereen van heeft genoten." 

De organisatie van de Bieslanddagen vond het ook heel belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Zo hebben ze samengewerkt met lokale organisaties die vanwege het coronavirus een hoop te verduren hebben gehad. "We vonden het fantastisch om met al deze partijen samen te werken", zegt Evelien. "Daarnaast hebben we bij Kolder in de Polder iedere avond tien medewerkers uit de zorg uitgenodigd. Mensen die afgelopen tijd keihard hebben gewerkt, hebben we samen een onvergetelijk avond gegeven."

Meer berichten