Logo telstar-online.nl

EA hekelt argument over hoofdlijnenakkoord

  •   1186 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De lokale VVD stelt dat in principe alle partijen een kandidaat-wethouder mogen voordragen na het vertrek van Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief. Ze baseren zich op het feit dat er nu eenmaal een hoofdlijnenakkoord ligt. De fractie van Eerlijk Alternatief noemt het een 'zelfbedachte interpretatie van de VVD.'

Een woordvoerster van de fractie zegt: “Er staat nergens in het hoofdlijnenakkoord beschreven hoe de vervanging van een wethouder geregeld zou moeten worden. Het is een zelfbedachte interpretatie van de VVD dat elke partij een wethouder zou kunnen leveren. Na de verkiezingen in 2018 is een formatie besproken welke vier partijen het college vormen. Toen is besloten dat dat VVD, EA, CDA en D66 zijn. Dat deed recht aan de verkiezingsuitslag. Deze formatie bestaat nog steeds. Er is geen sprake van een politieke of bestuurlijke crisis, zo blijkt uit het verslag van de verkenner. Dat rechtvaardigt ons standpunt dat het leveren van een wethouder aan ons als collegepartij is voorbehouden.”

Kandidaat Paul Kagie, voorgedragen door Eerlijk Alternatief, moet het in de strijd om plek in het college, opnemen tegen Marieke van Bijnen van Progressief Pijnacker-Nootdorp. Hij is hier naar verluidt niet gelukkig mee, omdat hij hetzelfde standpunt deelt als de fractie van Eerlijk Alternatief; namelijk dat deze partij zelf een nieuwe wethouder mag leveren en dat er helemaal geen sprake zou moeten zijn van een tweede kandidaat.

Meer berichten