Afbeelding

Haan Casaschool gaat verhuizen na overlast

Actueel 2.692 keer gelezen

Pijnacker - De haan op de Casaschool aan de Goudenregensingel zorgt voor overlast in de wijk Pijnacker Noord. Een aantal buurtbewoners lag afgelopen weekend wakker van ergerlijk gekraai.

"We vinden het heel erg vervelend dat onze buren overlast hebben ervaren. Dat was absoluut niet onze bedoeling", zegt directeur Tessa Wessels. "Vorig jaar hebben wij eieren laten uitbroeden door onze kip. Uit die eieren zijn drie hanen en een kip geboren. Toen we erachter kwamen dat we hanen hadden hebben we er twee weggebracht, eentje hebben we dus inderdaad gehouden."

"We hebben de haan nu 1 jaar en hebben nog nooit een klacht ontvangen. We dachten dus dat het goed ging. Nu we weten dat onze buren overlast ervaren hebben we er voor gekozen onze haan meteen weg te doen", zegt ze. De gemeente Pijnacker-Nootdorp laat weten dat er drie klachten zijn gemeld. "Bij de gemeente is drie keer melding gedaan van zowel hinder door een kraaiende haan, als van geluidsoverlast door kinderen tijdens pauzes op schooldagen", laat een woordvoerder weten.

Overigens geldt er geen hanenverbod meer in Pijnacker. In 2014 was het verboden om een haan te houden, maar dat is niet meer aan de orde. "Er is inderdaad geen juridische grond om het houden van een haan te verbieden. In eerste instantie zullen bewoners en de school met elkaar moeten overleggen om tot een oplossing te komen", zegt de woordvoerder."

In mei 2017 stelde de gemeenteraad een nieuwe APV vast. Daarin zijn veel regels en voorschriften vervallen. Het gemeentebestuur wil de plaatselijke regelgeving beperken. Inwoners worden gestimuleerd om de regie over de leefbaarheid van hun woonomgeving voor een groot deel in eigen hand te houden. Daarbij past geen gemeentelijke overheid die verbiedt, gebiedt, stuurt en voorschrijft, maar juist een overheid die vooral vrijlaat en waar het moet beschermt. Door hier geen regels over in de APV op te nemen, worden inwoners gestimuleerd om elkaar aan te spreken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant