[Burgerpanel] Hoe gaat Pijnacker-Nootdorp om met de coronacrisis?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Burgerpanel

Hoe gaat Pijnacker-Nootdorp om met de coronacrisis?

  •   2225 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De redactie van de lokale huis-aan-huiskrant Telstar/Eendracht heeft ruim 1300 inwoners van Pijnacker-Nootdorp gevraagd naar de gevolgen van de coronacrisis. In samenwerking met onderzoeksbureau Top Onderzoek uit Limburg is de raadpleging vorige week onder onze burgerpanelleden gehouden.

De schrik zit er behoorlijk in bij onze dorpsgenoten, zo blijkt. 63 procent van de ondervraagden geeft aan zich 'veel zorgen' te maken. Inwoners treffen uitstekende voorzorgsmaatregelen, laat men weten. Maar liefst 94 procent wast zeer regelmatig de handen met zeep. Mondkapjes zijn minder in trek: 68 procent gaat deze ook niet aanschaffen.

Maatregelen
"Wat vindt u van de maatregelen die genomen zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen?", legden wij de leden van het burgerpanel voor. 53 procent vindt de maatregelen uitstekend. Een enkeling moppert. "Los van de zorgen om de gezondheid van dierbaren en de economische gevolgen: ik ben erg positief over de manier waarop onze overheid en instellingen te werk gaan, maar ik maak me zorgen omdat zoveel mensen zich niet aan de maatregelen houden", schrijft een panellid.

Thuiswerken
64 procent van de respondenten werkt thuis en volgen hiermee het advies op van de overheid. Dit geldt niet voor iedereen, zeker niet in de vitale beroepen. "Wijzelf zijn nog in goede gezondheid, kunnen werken vanuit huis, en kunnen de zorg voor ons kind verdelen. Ik maak me echter wel zorgen om anderen: ouderen, mensen met zwakkere gezondheid, de werkgelegenheid, de economie, de huizenprijzen, etc. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar het is wel duidelijk dat dit verhaal een lang staartje gaat krijgen", reageert een panellid.

Hamsteren
Veel voedsel inslaan, dat zien onze inwoners niet echt zitten. Zo'n 61 procent geeft aan dit absoluut niet van plan te zijn. "Al is het frustrerend dat ik al driemaal bij de supermarkt geweest ben en nog niet alle boodschappen heb vanwege lege schappen", vult een deelnemer aan.

Volledige lockdown
Nederland helemaal op slot gooien geniet niet de voorkeur van onze dorpsgenoten. Slechts 9 procent is zeer positief over dit voorstel, zo blijkt uit ons onderzoek. Er is ook ergernis over gedrag van sommige dorpsgenoten. "De enige manier is om mensen te sommeren dat ze binnen moeten blijven. En de asociale jeugd aanpakken", zo klinkt er.

Het complete onderzoeksrapport is hieronder te lezen. 

Wilt u volgende keer ook meepraten in het lokale burgerpanel voor en door Pijnacker-Nootdorp? Dat kan digitaal, gratis en helemaal anoniem. Aanmelden kan op www.tippijnackernootdorp.nl. U krijgt dan af en toe een vragenlijst gemaild.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>