Afbeelding

Nieuw in Berkel: Groenen Mobiliteit

Actueel 2.112 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Een showroom en servicecentrum voor scootmobielen, rollators, rolstoelen, sta-op-stoelen en allerlei aanverwante artikelen: dat is wat Groenen Mobiliteit deze week heeft geopend op bedrijventerrein De Berkelse Poort. De nieuwe voorziening is te vinden aan de zijkant van het pand waar ook een zonweringsbedrijf zit. Op de begane grond en dus goed toegankelijk. Aan de voorkant zie je nummer 13 en 15 en aan de zijkant – een beetje verscholen – op nummer 13a Groenen Mobiliteit.

Eigenaar van deze nieuwe voorziening voor Lansingerland en omstreken is André de Mik die in Leiden een zelfde soort bedrijf heeft. Het is allemaal voortgekomen uit Groenen Accu’s, een ander bedrijf van Pijnackernaar André de Mik, ook in Leiden. “Ik ben eind 2000 in een ouwe varkensschuur van mijn schoonvader Harrie Overdevest begonnen met twee pallets accu’s en dat is uitgegroeid tot een groothandel in alle mogelijke accu’s. We leveren door heel Nederland aan allerlei afnemers. Via de accu’s kwam ik in het wereldje van scootmobielen en dergelijke terecht en zo is Groenen Mobiliteit ontstaan. Dat is een bedrijf voor de verkoop, verhuur en inkoop van mobiliteitsmiddelen. Ik ben er in Leiden mee begonnen en toen ik zag dat er in deze regio ook veel behoefte is, heb ik besloten om hier ook met een vestiging van start te gaan.”

De naam Groenen is overigens van Richard Groenen, de vorig jaar op zijn negentigste overleden man van wie André destijds het accubedrijf overnam. Met groot enthousiasme vertelt hij over de verschillende merken scootmobielen: Kymco, Circu Plus, Vermeiren en Sterling. “Sterling is de Citroën onder de scootmobielen. Heb je problemen met je rug, kies dan voor dat merk. De vering is zo goed dat je de pittigste drempels goed verwerkt.” Het mooie van het totaalmobiliteitsproduct voor mensen met een beperking vindt André, dat je echt iets kunt betekenen voor mensen en ook de spontane dankbaarheid. “Er was hier pas een vrouw die twee jaar bijna het huis niet uit kon en nu met een scootmobiel weer lekker de natuur in kon. Je zag die vrouw echt genieten.” André de Mik wil het verschil maken met kwaliteit en service. Een goed keuzepakket wil hij kunnen bieden en goede service bieden. Bij grotere organisaties op dit gebied ontbreekt het daar wel eens aan. “Ook gemeentes lopen daar tegenaan. Ze zijn dan zelfs verbaasd dat wij wel meteen ervoor zorgen dat een probleem wordt opgelost of dat het gevraagde product voorhanden is.” Op het gebied van scootmobielen, rolstoelen, rollators en alles wat er bij komt, richt Groenen Mobiliteit zich op de betere merken. “De gebruikers verdienen het dat het goed functioneert”, zegt André tot slot stellig!

Groenen Mobiliteit
Berkelse Poort 13a
2651 JX Berkel en Rodenrijs
010 – 303 7857
www.groenenmobiliteit.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant