Raadslid Nita Graafland van Eerlijk Alternatief. (foto: Tjapko de Heus)
Raadslid Nita Graafland van Eerlijk Alternatief. (foto: Tjapko de Heus)

Ackerswoude: Veiligheid steeds dichterbij

Actueel 2.195 keer gelezen

De afgelopen twee weken stonden voor de bewoners van de wijk Ackerswoude in het teken van stress omtrent de verkeersafwikkeling in hun wijk. Twee cruciale vragen deden de gemoederen van de omwonenden op en rondom de Monnikenweg hoog oplopen. 

De eerste vraag had betrekking op het al dan niet afsluiten van de Monnikenweg van en naar de Klapwijkseweg (de harde/zachte knip). De tweede vraag had betrekking op de verkeersveilige situatie rondom de nieuw te bouwen school in Ackerswoude. Op verzoek van raadslid Nita Graafland van Eerlijk Alternatief is dit onderwerp besproken in de raadsvergadering. Desgevraagd geeft ze aan hoe dit proces is verlopen.

“Het waren twee spannende weken. Vorige week is er een last van de schouders van veel bewoners gevallen, toen wethouder Jense aangaf dat er voorlopig geen besluit wordt genomen over het wel of niet afsluiten van de Monnikenweg. De gemeente gaat pas over tot actie als de wijk 100% gerealiseerd is. De verwachting is, dat dit rond 2023 het geval zal zijn. Verder benadrukte de wethouder nog dat de gemeente eerst gaat kijken hoe het verkeer zich ontwikkelt. Het aantal verkeersbewegingen wordt gemeten en op grond van de nieuwe metingen wordt een onderbouwd besluit genomen. Een mooie uitkomst vond onze fractie! Deze week stond het vraagstuk over de verkeersveilige situatie rondom de school op de agenda."

"Er was vooral bezorgdheid onder de bewoners over het feit dat in het voorgestelde model van de gemeente de veiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers niet kon worden gegarandeerd en dat de gekozen inrichting voor opstopping van verkeer zou zorgen. Naar onze mening heeft de wethouder goed geluisterd naar de bezwaren die door de bewoners naar voren is gebracht. Want ook in deze kwestie maakte de wethouder een groots gebaar door aan te geven dat ze graag met de bewoners en een onafhankelijk verkeersdeskundige om de tafel wil gaan zitten om nog eens goed te kijken hoe het verkeer op een veilige manier ingericht kan worden. Het college heeft in het openbare debat laten zien dat ze open staat voor de mening en emoties van de bewoners. Twee spannende weken… maar wat een mooi resultaat. Hiervoor ben ik de politiek ingegaan”.

Eerlijk Alternatief is opgericht in 2009 door Hanneke van de Gevel. De partij kenmerkt zich doordat zij opgebouwd is door mensen uit alle gelederen van de bevolking, met allemaal verschillende politieke opvattingen. Wat hen bindt is dat zij zich allemaal druk maken om zaken die bewoners en ondernemers aangaan in hun Pijnacker-Nootdorp. Iedereen weet hen goed te vinden. Oprichtster Hanneke van de Gevel is sinds 2018 zorgwethouder. Een logische keuze, Hanneke heeft meer dan 30 jaar ervaring in de zorg, van verpleegkundige tot manager en nu dus wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant