Sloop van het stationsgebouw.
Sloop van het stationsgebouw.

Lezing over kommer en kwel in Pijnacker

Actueel 3.712 keer gelezen

De eerste lezing in het nieuwe jaar van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker heeft als onderwerp ‘Kommer en kwel in Pijnacker’. Branden, besmettelijke ziektes, crisis in de economie, verkeersproblemen, stormen en windhozen, instorten van gebouwen al of niet met opzet en dominante huisvrouwen en onderdanige echtgenoten. Na dit alles zult u niet verdrietig en overstuur naar huis gaan, maar een nog bredere kijk op Pijnackers reilen en zeilen hebben.

De avond vindt plaats op dinsdag 7 januari 2020 in de vestiging Pijnacker van de Bibliotheek Oostland, Julianalaan 47 in Pijnacker en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook belangstellende niet-leden zijn van harte welkom (bijdrage 5 Euro).

Over hetzelfde onderwerp ‘Kommer en kwel in Pijnacker’ kunt u vanaf 7 januari 2020 in deze Bibliotheek een nieuwe tentoonstelling bezichtigen, die de medewerkers van het Historisch Informatie Punt (HIP) weer met grote zorg hebben samengesteld.

In 2020 viert het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker het 60-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan komt op 9 maart 2020 Geert Mak een lezing geven over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’. Kaartjes voor niet leden zijn vanaf 3 januari voor € 10 te koop bij kantoorboekhandel Van Atten. Wie het eerst komt, …

Ten slotte nog dit. Heeft u foto’s of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662 of email: m.vanderkuij@telfort.nl.

De medewerkers van het Historisch Informatiepunt zijn iedere zaterdagochtend van 11.00-13.00 uur in de bibliotheek aanwezig om uw vragen te beantwoorden, voorwerpen of foto’s in ontvangst te nemen of om met u van gedachten te wisselen over de geschiedenis van Pijnacker. Kom gerust langs! 

Voor nadere informatie over onze lezingen en andere activiteiten: www.hgop-pijnacker.nl.

Berging van een vrachtauto van Van Tol in 1997

Uit de krant