Logo telstar-online.nl
Zowel in Pijnacker als Nootdorp zijn er verschillende Fifty Fit- en sportiefgroepen actief.
Zowel in Pijnacker als Nootdorp zijn er verschillende Fifty Fit- en sportiefgroepen actief.

Maak werk van goede voornemens: beweeg!

  •   191 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Lichaamsbeweging is goed en levert grote gezondheidswinst op. En als je wat ouder wordt, wordt in beweging blijven nóg belangrijker. Via de SWOP zijn er voor senioren verschillende mogelijkheden in Pijnacker-Nootdorp om actief te blijven. Of je nu op zoek bent naar een actievere sportgroep voor 50-plussers of op hogere leeftijd bent en balans wilt verbeteren door middel van (stoel)gymnastiekactiviteiten. Maak nu alvast werk van je goede voornemens en start met bewegen!

Alle bewegingsactiviteiten die vanuit de SWOP worden georganiseerd staan onder leiding van een gediplomeerde vakkracht. Daarnaast hebben de activiteiten ook een grote sociale waarde, want bij de meeste activiteiten wordt vooraf of na afloop met elkaar koffie gedronken. De ideale combinatie van sportplezier en sociaal contact. Een gratis proefles is altijd mogelijk.

De SWOP heeft ten doel het welzijn van inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp te bevorderen, waardoor participatie in het maatschappelijk verkeer mogelijk blijft of weer mogelijk wordt. Hierbij staat de zelfstandigheid en de mogelijkheden van de individuele burger centraal.

Sport en spel 
Zowel in Pijnacker als Nootdorp zijn er verschillende Fifty Fit- en sportiefgroepen actief. De lessen starten met een warming up, daarna volgt een spel (bijvoorbeeld badminton of volleybal) en er wordt afgesloten met een cooling down. Deze activiteiten zijn op maandagavond en vrijdagochtend in Nootdorp en op woensdagmiddag en woensdagavond in Pijnacker. Op dinsdagochtend is er tevens een speciale mannensportgroep actief in Nootdorp.

Rustiger aan 
De gymnastiekgroepen zijn er speciaal voor mensen die graag soepel willen blijven, maar niet meer achter een bal aan willen rennen. Tijdens de lessen worden er verschillende oefeningen gedaan, al dan niet op muziek. Wie wat minder stabiel op de benen is, kan de oefeningen op een stoel uitvoeren. In Nootdorp zijn er groepen op maandag- en woensdagochtend en in Pijnacker kan men terecht op dinsdag- en donderdagochtend.

Andere mogelijkheden 
Naast de sport- en gymnastiekactiviteiten zijn er ook nog andere mogelijkheden: zo is er in Pijnacker op dinsdag- en donderdagavond linedance, zijn er in heel Pijnacker-Nootdorp koersbalgroepen actief en is het mogelijk om maandelijks mee te gaan bowlen in Zoetermeer.

Kortom; tal van mogelijkheden om in beweging te komen én te blijven. Meer weten over een van deze activiteiten of een gratis en vrijblijvende proefles afspreken? Informeer bij de SWOP naar de mogelijkheden via 015-369 2812 of info@swop.nl.

Meer berichten