Prachtige nieuwe hybridefiets voor Pleun van den Akker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Pleun heeft weer een fiets. Verder op de foto Kevin van Wijtman Tweewielers, actievoerder Jan-Willem Dijksman en zoon Jeroen van den Akker.
Pleun heeft weer een fiets. Verder op de foto Kevin van Wijtman Tweewielers, actievoerder Jan-Willem Dijksman en zoon Jeroen van den Akker.

Prachtige nieuwe hybridefiets voor Pleun van den Akker

  •   2098 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Wat een drama voor Pleun van den Akker op zondag 25 juni. Zet je je in als vrijwilliger voor de Halve Marathon Nootdorp, nemen ze op een onbewaakt ogenblik gewoon je oude vertrouwde lekkere mountainbike mee.

"Natuurlijk had ik die fiets even op slot moeten zetten, maar ja: ik had hem tegen een roodwit hek gezet en stond er pal bij in de buurt om de lopers de goede richting te wijzen. Totdat op een gegeven moment een vrouw aan me vroeg: waar lopen ze nog meer? Dus ik wees die vrouw even de weg. Dat was het enige moment dat ik bij die fiets vandaan liep. Nog geen minuutje was het. Ik kom terug en denk: ik word gek, die fiets is weg." Pleun kon niet meteen actie ondernemen. Het was rond een uur of tien. Zoon Jeroen was net het tien kilometer punt gepasseerd en even later kwam ook Jan Willem Dijksman daar voorbij. "Het was het punt waar ik mijn eerste dip had", zegt de makelaar vier maanden later bij Wijtman Tweewielers in Pijnacker. Jeroen en Jan-Willem hoorden pas na afloop over de diefstal van de fiets van Pleun, die het voorval aan organisator Hans van der Sman gemeld had. De speaker maakte melding van de fietsdiefstal en Jan-Willem hoorde dat en kwam meteen in actie.

"We zaten net lekker aan een biertje toen ik hoorde dat iedereen lol had maar dat Pleun zijn dag verziekt was. Wat een laffe daad om een vrijwilliger die iemand even de weg wijst zo te bestelen. Mijn eerste gedachte was: ik begin een actie om voor Pleun geld voor een nieuwe fiets bijeen te garen. Zelf heb ik de eerste honderd euro beschikbaar gesteld. Vervolgens waren er meer mensen die met een donatie over de brug kwam. En een stukje in de Telstar/Eendracht hielp ook goed mee." Zo is er 'vervangend vervoer' voor Pleun geregeld: een prachtige hybridefiets van Cube. Aan de hand van verkoper Kevin heeft de 73-jarige altijd goedlachse Nootdorper de fiets uitgezocht. Omdat Wijtman Tweewielers een flinke korting heeft gegeven en er veel mooie donaties binnen kwamen, is de actie geslaagd. Pleun fietst weer. Vorige week woensdag 23 oktober werd de fiets overhandigd.

Pleun was de koning te rijk en had bloemen meegebracht voor Kevin, voor Jan-Willem en zelfs voor de van verslaggever de Telstar/Eendracht. Pleun heeft de fiets meteen verzekerd tegen diefstal en zal ook volgend jaar weer als vrijwilliger actief zijn bij de Have Marathon Nootdorp. Overigens is nog even gekeken of een vrijwilligersverzekering van de gemeente soelaas bood, maar dat was niet het geval. Conclusie: hoe de nare smaak van een laffe diefstal omgeturnd kan worden tot een goed gevoel over een mooie actie. Je zou iedereen na een fietsdiefstal zo'n actie gunnen, maar zeker Pleun van den Akker!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>