Let’s move for a better world bracht bij Sportstudio Sansi 2.500 euro op voor Hospice Koningshove Pijnacker-Nootdorp.
Let’s move for a better world bracht bij Sportstudio Sansi 2.500 euro op voor Hospice Koningshove Pijnacker-Nootdorp.

Sansi sportief on the move voor het lokale hospice

Actueel 1.770 keer gelezen

Bij Sportstudio Sansi in Nootdorp was zeker de helft van de leden de afgelopen tijd in de ban van de wereldwijde actie van Technogym, leverancier van fitnesstoestellen.

Onder de noemer ‘Let’s move for a better world’ is in rond de 130 landen een aantal weken stevig gesport. De actie is vooral bedoeld om mensen in beweging te krijgen. Doen we niks en blijven we te veel eten en stilzitten dan heeft rond 2035 1 op de 4 wereldburgers chronisch overgewicht.
Wereldwijd hebben dit jaar 1.576 sportscholen meegedaan aan de actie. Al met al meer dan 100.000 mensen. Bij Sansi in Nootdorp leeft het enorm: 507 van de ruim duizend leden hebben meegedaan en sommige heel fanatiek. De actie bracht her en der flink wat competitiedrift teweeg, met als gevolg dat Sansi in Nederland in de top is geëindigd. Dertien leden van Sansi kwamen tot 32.000 moves. Zij ontvingen dinsdag 2 april een leuke prijs.

2,4 miljoen
De hoofdprijs was echter voor Sansi-lid Jan Vincenten. Hij kreeg een cheque van 2.500 voor het Hospice Koningshove Pijnacker-Nootdorp. Per 100.000 moves sponsorde Sansi 100 euro. Het totale aantal moves was 2,4 miljoen en dan te bedenken dat een stevige wandeling van een half uur gelijk staat aan 200 moves. Vijf keer de trap heen en weer staat voor 50 moves.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant