Foto's: John van Amsterdam
Foto's: John van Amsterdam

Zonovergoten jubileumeditie KVDM Vliegende Vrouwen Run

Sport 552 keer gelezen

Lansingerland/Oostland - Precies op het moment dat Kees van der Meer, directeur van KVDM, het startschot loste, brak de zon door bij de KVDM Vliegende Vrouwen Run. Met een snel oplopende temperatuur van bijna 20 graden werd de jubileumeditie van de run afgelopen zaterdag een warme, maar vooral héle geslaagde.

Weinig voorbijgangers konden zaterdag om de hardloopwedstrijd, met start- en finish bij de Soete Suikerbol, heen. Met een enorme New Balance opblaasbare boog bij de start, trok het de aandacht van menig voorbijganger. Op het 'picknickplein' verzamelden zich ondertussen honderden lopers. Vrouw én man. Speciaal voor de jubileumeditie mochten mannen ook eenmalig over het parcours vliegen. Zij liepen hun eigen wedstrijd en startten vijf minuten na de 'Vliegende Vrouwen'.

Met de Van Nature warming-up van voormalig Olympisch atleet Robert Lathouwers wisten de deelnemers zich van top tot teen klaar te stomen voor de vijf of tien kilometer door het prachtige natuurgebied de Groenzoom. En dat die warming-up én de vele trainingen haar vruchten afwierp, dat bleek wel uit de vele snelle tijden die werden gelopen, zo vertelt organisator Marloes Nuijten. ,,Topfavoriet op de tien kilometer bij de vrouwen was Annick Taselaar. Zij maakte haar favorietenrol waar. Met een tijd van 38 minuten en 55 seconden vloog zij letterlijk over het parcours!" Zij mag voor 75 euro gaan shoppen bij Intersport Doesburg in Berkel en Rodenrijs én wint een luchtballonvaart voor twee personen, gesponsord door MaasJobs.

Loes Lunen wist op de vijf kilometer de winst te pakken. Na 20 minuten en 10 seconden tikte zij de finish aan. Ook zij wint shop tegoed bij Intersport Doesburg en de luchtballonvaart. Al was Merle Zwart bijna degene die er met de prijzen vandoor ging, vertelt Nuijten. ,,Het was een fotofinish. Beiden hadden dezelfde tijd, maar Loes was toch een paar honderdsten sneller."

Omdat zowel bij de vijf als tien kilometer een onderscheid werd gemaakt tussen vrouwen onder de 35 jaar en dames boven de 35 jaar, waren er meer winnaars die werden gehuldigd. Van der Meer deelden op de tien kilometer 35+ prijzen uit aan Mireille van Starrenburg (tien kilometer in 45.47 minuten), Marieke Damhuis (45.29 minuten) en Marin Tromp (44.49 minuten). Bij de 35-dames wonnen naast Annick Taselaar ook Mylene de Graaf (46.28 minuten) en Daniëlle Ammerlaan (41.47 minuten).

Bij de heren tien kilometer 35- wonnen Theun van Vliet (58.15 minuten), Maarten van Vliet (53.18 minuten) en Luke Hoogstraten (50.24 minuten). In de categorie 35+ stonden Ton de Bruin (45.11 minuten), Rob Snijders (41.39 minuten) en Evert de Graaf (37.53 minuten) op het podium.

Robert Lathouwers had de eer de prijzen uit te rijken aan de vijf kilometer lopers. Bij de 35+ loopsters feliciteerden hij naast Loes Lunen, ook Irene Ludick (23.55 minuten) en Monique Smith (21.39 minuten). De 35- dames die als eersten de finish bereikten waren Vivianne Stigt (24.57 minuten), Britt Kramer (24.20 minuten) en Merle de Zwart (20.10 minuten).

De winnende 'Vliegende Venten' op de vijf kilometer 35- werden Tim van Bree (22.11 minuten), Daniël van Schendel (19.28 minuten) en Maarten Naaktgeboren (18.08 minuten). Patrick Pannekoek werd derde in de categorie 35+ (27.59 minuten), Ron Brand tweede in 27.04 minuten en Christian Crauwels werd de nummer één (20.20 minuten).

Nuijten kijkt met een positief gevoel terug op deze bijzondere lustrumeditie. ,,We hebben ruim zeven maanden toegeleefd naar deze dag. Het is een enorme organisatie, maar als je ziet dat alles op de wedstrijddag bij elkaar komt, geeft dat zó'n kick!"

Uit de krant