Sansi verzamelt twee miljoen moves voor bewoners complex Zonnedauw | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
Jan van Dijk van Sportstudio Sansi, sporter Conny Peschel, toekomstig bewoonster Zonnedauw Cindy van de Sande, sporter Marianne van der Kruk, sporter Cobi van der Sman en sporter Erna Feijge.
Jan van Dijk van Sportstudio Sansi, sporter Conny Peschel, toekomstig bewoonster Zonnedauw Cindy van de Sande, sporter Marianne van der Kruk, sporter Cobi van der Sman en sporter Erna Feijge.

Sansi verzamelt twee miljoen moves voor bewoners complex Zonnedauw

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker-Nootdorp - Sportstudio Sansi deed van 11 maart tot en met 30 maart mee met de campagne Let's Move for a Better World. Centraal stond het ophalen van een mooi bedrag voor Stichting Woon Initiatief Nootdorp (SWIN).

"Technogym, een Italiaans producent van sportapparatuur, organiseerde deze campagne reeds voor het zesde achtereenvolgende jaar. Met deze bewustwordingscampagne willen we de aandacht vestigen op het belang van lichaamsbeweging om obesitas en een zittende levensstijl te bestrijden", vat Jan van Dijk van Sansi de achtergronden van het project samen.

"Om iedereen dezelfde mogelijkheden en kansen te bieden, ongeacht leeftijd, geslacht en niveau van fysieke fitheid, heeft Techonogym de MOVE gecreëerd, een nieuwe manier om fysieke activiteit te meten die bovendien de hele gemeenschap verbindt. MOVEs zijn gebaseerd op lichaamsverplaatsing in de ruimte: hoe intenser en vaker mensen bewegen op korte tijd, hoe meer MOVEs ze verzamelen", vervolgt Jan. Wereldwijd deden er 1373 fitnesscentra mee met in totaal meer dan 196.000 deelnemers.

Woon Initiatief Nootdorp
Aan deze campagne kon iedere deelnemende fitnesscentrum een lokaal goed doel koppelen. De leden van Sansi hebben hun sportactiviteiten gedoneerd aan Stichting Woon Initiatief Nootdorp (SWIN). SWIN staat voor de opzet van een kleinschalige woonvoorziening met zorg voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met een lichamelijke beperking. De eerste contouren van het nog te bouwen complex Zonnedauw aan de Pinksterbloem zijn overigens al zichtbaar.

Zeshonderd euro
De teller stond uiteindelijk op bijna twee miljoen moves. Jan besluit nog met een bijzonder feitje: "Maar liefst vijf leden waren elke dag naar de club gekomen om het dagmaximum van tweeduizend moves te halen, wat gelijk staat aan minimaal een uur zeer intensief trainen! Wat een toppers!" In totaal is door de leden inmiddels al zeshonderd euro voor SWIN opgehaald.

Meer berichten