Afbeelding

Oliveo moet koppositie overlaten aan ODB

di 7 feb 2017, 12:54 Sport

Pijnacker - Na de mooie winst van vorige week en het volwassen spel was Oliveo vol vertrouwen voor de nieuwe topper. Ditmaal de wedstrijd thuis tegen ODB. Met 1 punt voorsprong op ODB zou Oliveo bij winst dus een mooi gat kunnen slaan.

Bij verlies moet het opnieuw de achtervolging inzetten zoals het dat al eerder deed. Aan aandacht geen gebrek bij deze wedstrijd, want het sportpark was zeer goed gevuld. Zelfs krant en radio waren vertegenwoordigd op sportpark De Groene Wijdte. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooie voetbalmiddag.

Opstelling: Martijn Duijvenstijn. Wessel Kleij, Tom van Hagen, Dewie van Wichen, Leon Woutersen. Mark Milolaza, Lex Visser, Joey den Hoed (75e min uit). Robin Hoogland, Niels van Duinen (70e min uit), Niels Bentvelzen (70e min uit). Wissels: Frank van der Zwan (70e min in), Robbert Brouwer (75e min in), Didier Jansen, Max Huurman (70e min in).

Oliveo begon met dezelfde opstelling als vorige week tegen GSC ESDO. Wel was er plaats op de bank voor A-junior Max Huurman, die zijn voetballende kwaliteiten al bij Oliveo 2 heeft laten zien. Het strijdplan werd vooraf doorgenomen waarbij een afwachtend ODB werd verwacht. ODB liet zich inderdaad rustig inzakken en Oliveo het spel maken. Dit resulteerde voornamelijk in lange ballen waar Van Duinen het erg lastig had tegen de fysieke centrale verdedigers. ODB werd vooral gevaarlijk uit de omschakeling en zocht snel de voorwaartse. Tot echt grote kansen kwamen beide ploegen niet al was Hoogland dichtbij met een schot op de lat. Ook fysiek deden beide ploegen weinig voor elkaar onder met de nodige overtredingen tot gevolg. Uit zo'n overtreding was het ODB dat de 0-1 maakten. Keeper Duijvenstijn werkte de bal weg tegen het achterhoofd van een ODB'er waarna de bal eenvoudig in het lege doel gekopt kon worden.

De tweede helft probeerde Oliveo met man en macht de aansluitingstreffer te maken, maar ODB hield stug vol. Verdedigend zat het goed bij de bezoekers waarbij een heldenrol was weggelegd voor de keeper. Met enkele katachtige sprongen en reflexen hield hij zijn goal schoon. De Mooij bracht Van der Zwan, Huurman en Brouwer nog in het veld om iets te forceren en ook verdediger Van Wichen werd naar voren gestuurd. De debuterende Huurman was dichtbij een goal maar zijn schot rolde net naast de paal. Ook van der Zwan met een hard afstandsschot en Van Wichen met een omhaal probeerde de belangrijke gelijkmaker te maken. De bal wilde er echter niet in en het was zelfs ODB wat dichtbij de 0-2 was uit weer een vrije trap.

Na 95 minuten vond de scheidsrechter het genoeg waarna het uiteraard ODB was dat het feestje kon vieren. Voor Oliveo een verloren slag, maar er zijn gelukkig nog genoeg wedstrijden. Het wordt in ieder geval een spannende titelstrijd. Na afloop werd de kantine omgetoverd tot een Haags feestje en bleef het, ondanks de nederlaag, nog lang gezellig in 'De Koeienstal'. Volgende week kan Oliveo zich revancheren uit tegen Full Speed.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant