Logo telstar-online.nl
Foto: archief
Foto: archief

Oliveo wint spannend duel van Gr. Willem 2 VAC

  •   keer gelezen   Sport

Een echte topper op het programma tussen 2 clubs die hoog in het linke rijtje staan. Voor de bewoners van 'De Roggenwoning ' een duel wat gewonnen moest worden om de aansluiting met de topploegen te behouden. Voor Oliveo was het ook noodzaak om te winnen om de druk op ODB wat op te voeren. Wetende dat de koploper een lastige thuiswedstrijd tegen GSCESDO op het programma heeft.

Opstelling: Brian Ruijgrok. Leon Woutersen, Tom van Hagen, Dewie van Wichen, Wessel Kleij. Mark Milolaza (45e min uit), Lex Visser, Jeffrey Paanakker (80e min uit). Robin Hoogland, Niels van Duinen (60e min uit), Niels Bentvelzen. Wissels: Brian de Jong (45e min in), Didier Jansen (80e min in), Frank van der Zwan (60e min in).  

De sfeer zat er tijdens de bespreking vooraf al goed in en er werd dan ook vol goede moed richting Wassenaar gereden. De omstandigheden waren op zijn zachts gezegd niet goed. Een oud kunstgrasveld wat meer weg had van een hockeyveld in combinatie met regen. Dat Gr. Willem hier meer ervaring mee heeft was duidelijk in de beginfase. Het was de thuisploeg die het balbezit had en geduldig zocht naar een opening in de defensie. De aanvallers werden gezocht maar keer op keer stuiterde de bal keihard richting de achterlijn. Ook Oliveo was onzuiver in de eindpass en had moeite bij de goal te komen. Niet gek dus dat er werd gerust met 0-0. 

Na rust 2 ploegen die graag wilde winnen en ook de fysieke duels niet uit de weg gingen. Na een klein opstootje en een paar gele kaarten was het duel echt los. Met het inbrengen van Van der Zwan ging Oliveo op jacht naar de voorsprong. De eerste grote kans was voor Paanakker die na een overstapje de bal vanaf 8 meter door de keeper overgetikt zag worden. In de 70e minuut kreeg Visser het op zijn heupen en beloonde een goede wedstrijd met goal van wereldklasse. Vanaf een meter of 30 schoot hij uit de stuit de bal stijf in de kruising. Gr. Willem ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker maar keeper Ruijgrok wist zijn doel schoon te houden. Dat Oliveo ook kan counteren bleek uit de 0-2. Een lage corner van Gr. Willem werd richting Bentvelzen geschoten die de bal simpel breed gaf aan Van Hagen. Samen met Van der Zwan konden zij vrij op de keeper aflopen. Het was Van Hagen die met een droge schuiver de bal binnenkantpaal binnen schoot. 

En zo boekt Oliveo een nuttige en mooie overwinning. Dit moet de ploeg weer wat extra vertrouwen geven als het volgende week bij REMO op bezoek gaat. Met 1 punt zal die ploeg er alles aan doen om de punten daar te houden.

Meer berichten