Vanaf zaterdag weer lekker veel handbalacties in Het Nest. Foto: Mieke van Veen
Vanaf zaterdag weer lekker veel handbalacties in Het Nest. Foto: Mieke van Veen

Handbalselecties starten zaalseizoen

wo 30 sep 2015, 15:12 Sport 5 keer gelezen

Pijnacker - Zowel de dames- als de herenselectie van Oliveo Handbal start zaterdag 3 oktober de zaalcompetitie. Dames 1 debuteert in de Hoofdklasse D. De handbalsters promoveerden het afgelopen seizoen van de eerste klasse naar de landelijke hoofdklasse nadat ze op overtuigende wijze kampioen werden en promotie afdwongen in een promotie-/degradatietoernooi.

De afgelopen weken is er hard getraind en werden er oefenwedstrijden gespeeld om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Ondanks de wisselende resultaten en het niet altijd even sprankelende spel, lijkt het team op tijd klaar voor het debuut op dit niveau.

Zondag 20 september zag het thuispubliek van Oliveo Handbal Dames 1 ten onder gaan tegen HVOS uit Spijkenisse. Beide teams hadden de dinsdag ervoor een oefenwedstrijd gespeeld tegen elkaar. Toen waren de onderlinge verschillen klein en Oliveo had nipt gewonnen met 25-24. Zondag 27 september zette de jonge damesselectie een teamprestatie neer door met 21-24 te winnen van Schipluiden en dinsdag 29 september sloot het team de oefencampagne af met een overwinning van 38-28 op Verburch uit Poeldijk. Een van de leerpunten van het team  is volgens André:  'geduld te hebben bij de aanval'. Naast de oefenwedstrijden speelde het team ook mee in de veldcompetitie.

Ontwikkeling
Ten opzichte van vorig seizoen is er weinig gewijzigd. Keepster Lisa Loomans is gestopt bij de selectie en Ingrid Bruinen, Sophie de Jong en Tess van der Harst zijn vooralsnog niet beschikbaar. Uiteraard streeft DS1 ernaar zich te handhaven in de hoofdklasse en het team hoopt op een plaatsje in de middenmoot, om van hieruit in de toekomst verder te bouwen. Daarom zal er ook dit seizoen ruimte zijn voor de ontwikkeling van jeugdige speelsters.

DS1 van Oliveo bestaat uit de keepsters Kitty van Dam en Elmira Smits en de speelsters Aniek van de Coevering, Charelle Jordense, Ingrid Bruinen, Laura Versteeg, Lisa Massar, Lisette Ruigrok, Mandy Crijnen, Nicole van Boles, Sabrina van Kester, Shanna Némethy, Xandra ten Hacken en Verena ten Hacken. De begeleiding is in handen van André de Waal en de begeleiders Monique Lorist en Emiel van de Coevering.

Zaterdag 3 oktober om 19.00 uur is Saturnus Leiden/EHC de eerste tegenstander. Dames 1 weet zich gesteund door het thuispubliek en Welp van de Week Lies Fransen en hoopt direct goed van start te gaan. L.C. van Buytene & Zn. B.V. sponsort traditiegetrouw het damesteam.

Heren 1
Edwin Hofland begint aan zijn tweede seizoen als trainer/coach van Heren 1 dat net als vorig seizoen uitkomt in de landelijke Tweede Divisie. Het team handhaafde zich door in de laatste thuiswedstrijd te winnen van het Rotterdamse Snelwiek. Heren 1 speelt in dezelfde samenstelling als vorig jaar. De A-spelers Rick van der Ploeg, Dylan Lorist en Leroy Nijhoff zijn overgekomen naar de senioren waardoor Edwin in de breedte meer keuze heeft. Vincent Lorist assisteert Edwin en Monique van Winden en Gianna Steijger helpen mede het team te begeleiden. Het doel komend seizoen is een stukje op te schuiven naar de middenmoot in de Tweede Divisie. Het team liet de veldcompetitie over aan het nieuw gevormde herenteam dat bestaat uit teruggekeerde 'routiniers' op Het Nest om zich te kunnen focussen op de zaal.

Heren 1 speelt zaterdag 3 oktober om 20.30 uur tegen het Limburgse Beek. Welp van de week is Joey Kegge.

De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Het Nest in Keijzershof, de toegang is gratis.

Meer via www.oliveohandbal.nl

Uit de krant