Wang Hui betreedt het kunstgras voor een training met de selectie. SV Wippolder wil de bewuste mat graag overnemen. Foto: Twitter ADO Den Haag
Wang Hui betreedt het kunstgras voor een training met de selectie. SV Wippolder wil de bewuste mat graag overnemen. Foto: Twitter ADO Den Haag

Wippolder heeft wel oren naar kunstgras van ADO

Sport 23 keer gelezen

Delfgauw - De nieuwe Chinese eigenaar, Hui Wang, van ADO Den Haag wil op korte termijn weer op echt gras spelen. Voetbalclub SV Wippolder - op de grens van Delft en Delfgauw - heeft wel oren naar de overbodige kunstgrasmat uit het Kyocera Stadion.

Vrijwilliger Ger Meijer is verantwoordelijk voor het onderhoud bij Wippolder: "We hebben momenteel op het hoofdveld kunstgras, maar een tweede veld is zeer welkom." De velden bij de van oorsprong Delftse voetbalclub zijn na regenval vaak dagen onbespeelbaar.

Het verplaatsen van de Haagse kunstmat naar Delfgauw is volgens Ger technisch mogelijk: "Dat is te doen. De vraag is alleen wat meneer Wang voor de oude mat wil hebben, maar interesse is er zeker!"

Reactie ADO Den Haag
Woordvoerster Nathalie Nuiten van ADO Den Haag laat in een eerste reactie weten dat de gemeente Den Haag zal beslissen wat er met de grasmat gaat gebeuren. "De gemeente is namelijk eigenaar van de mat", zo zegt ze. "Als we de kunstmat gaan vervangen voor echt gras is dat overigens niet op stel en sprong. Mogelijk volgend jaar zomer pas."

Nathalie heeft vertrouwen in een goede afloop: "De mat die werd gebruikt bij het WK Hockey, is ook goed terecht gekomen. Ik raad Wippolder daarom aan alvast te bellen met de gemeente Den Haag, wie weet."

Uit de krant