Sophie de Jong in de aanslag. Foto: Céline Lorist

Handbaldames even in het nauw

Sport 225 keer gelezen

Den Haag - In een mistig Den Haag moesten de handbaldames zondagochtend 20 november aan de bak tegen Hercules 3. Hercules heeft nog geen wedstrijd in de zaal gewonnen, maar het team moest zeker niet onderschat worden. Oliveo kampte buiten de geblesseerden met zieken. De wedstrijd begon wat verlaat, omdat - waarschijnlijk door de mist - de hal later open was gegaan. De keepster van Hercules was ook verlaat en ze kwam pas later in de wedstrijd in het doel.

De wedstrijd begon matig en ging gelijk op. Shanna Némethy opende wel binnen een minuut de score, maar de gelijkmaker kwam al na vier minuten, mede omdat de invalkeepster een bal in haar gezicht kreeg en vervangen moest worden door een speelster. Gelukkig viel het allemaal mee. Het lukte Oliveo pas na een kwartier twee punten los te komen van Hercules. Oliveo moest het veel hebben van de snelle break-out en Hercules kon voordeel halen uit de schoten van afstand. Sophie de Jong was nog niet fit, maar ze was in het middenstuk van de eerste helft goed op dreef met vier treffers. In de laatste minuten wist Hercules weer aardig bij te komen met onder andere een doelpunt via het blok waarmee keepster Danique van Lokven op het verkeerde been was gezet. In de laatste minuut raakte Rianne van der Helm geblesseerd aan haar duim; ze zou niet meer in actie komen. Ruststand was 8-10 voor Oliveo.

Trainer/coach Henny van Bemmelen was allerminst tevreden; er moest heel wat veranderen in de tweede helft. Oliveo was een schim vergeleken met de wedstrijd van de week ervoor. De dames moesten laten zien wat ze waard waren en het zichzelf zeker niet moeilijker maken. Door twee snelle treffers van Sophie nam Oliveo al vroeg verder afstand van Hercules. Dit had totaal geen grip meer op de wedstrijd. Oliveo stond goed te verdedigen waardoor Hercules niet aan scoren toe kwam. De aanvallen van Oliveo waren succesvol waardoor de afstand groter werd. Hercules liet al snel het koppie hangen waar Oliveo zijn voordeel uit kon halen. In de laatste minuut stopte Danique nog een strafworp en Shanna scoorde in de laatste seconde. Met een eindstand van 16-28 en de conclusie dat iedereen gescoord heeft, ging Oliveo niet de mist in. Het was uiteindelijk een mooi resultaat na een matig begin.

Scorers: Shanna Némethy 8, Sophie de Jong 7, Ingrid Bruinen 2, Rianne van der Helm 2, Aniek Markus 2, Monique van Winden 2, Sanne van der Ende 2, Tara van der Kleij 1, Inge van der Ende 1 en Laura Zuijdgeest 1

Voorronde beker
Dinsdagavond 22 november staat om 20.15 uur de bekerwedstrijd tegen Gemini op het programma. De dames zijn van plan weer te knallen. Zaterdagavond 26 november speelt Dames 1 thuis tegen HWC 2. Welpen van de Week zijn Arusha en Saira van Adrichem. Zie ook www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.