Logo telstar-online.nl
De verdediging staat klaar.
De verdediging staat klaar.

Handbaldames gaan ervoor

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Licht gespannen begonnen de dames van Oliveo Handbal zaterdagavond 6 maart aan de wedstrijd tegen Hercules 2. Oliveo was bijna compleet, maar trainer/coach Henny van Bemmelen had voor de zekerheid de junioren Ingrid Bruinen en Jeanet Hogervorst uitgenodigd om mee te spelen.

Het doel van Dames 1 is nog steeds de tweede plaats in de poule zeker te stellen. De kampioenstitel is weg gelegd voor EHC dat volgende week bij een overwinning op HWC ongeslagen kampioen hoopt te worden.

De opdracht die Bemmel de dames meegaf, was om van het begin af aan er bovenop te zitten en door te drukken. Dat liep in het begin even anders, want de dames van Hercules wilden deze wedstrijd ook winnen. De vorige ontmoeting in de uitwedstrijd in Den Haag was het een gelijkspel geworden van 23-23.

De wedstrijd begon slecht voor Oliveo; Hercules had binnen vijf minuten drie doelpunten. Oliveo was nu wakker geschud. Het zou niet makkelijk worden, maar Oliveo liet het er niet bij zitten en binnen tien minuten was het 3-3. Keepster Danique van Lokven moest het veld verlaten met een blessure. De strafworp die Hercules nog mocht nemen, ging naast en keepster Lisa Loomans nam de plaats van Danique over in het doel.

Oliveo stond nog niet helemaal scherp; een paar break-outs werden niet goed afgerond, maar over het algemeen was de coach niet ontevreden met de ruststand van 12-11. Welp van de Week Julie van Leeuwen mocht mee de bestuurskamer in voor het coachpraatje.

Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.

Scorers: Laura Vrijenhoek 8, Shanna Nemethy 5, Sanne van der Ende 3, Jeanette van Leeuwen 3, Rianne van der Helm 3, Sophie de Jong 2 en Melissa van der Hoeven 1

Vrijdag 12 maart speelt Dames 1 een inhaalwedstrijd tegen Indus'67 1 in de luchthal aan de Monnikenweg in Pijnacker om 20.00 uur. Zondag 14 maart reist het team af naar Den Haag waar om 10.40 uur Hermes 1 op het programma staat.

Meer berichten