Logo telstar-online.nl

Topprestatie Dominique en Gwen Bruijn

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Twee weekenden in januari waren voor Dominique en Gwen de Bruijn erg spannend want ze konden zich hier plaatsen voor de Europese kampioenschappen twirlen.

Na een heel jaar hard trainen was het in het weekend van 6 januari zover. Op deze dag werden de voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen twirlen gehouden in Lelystad. Op deze dag was het belangrijk om zo hoog mogelijk geplaatst te worden in de top vijftien om door te mogen naar de NK. Dominique plaatste zich met al haar onderdelen in de top drie, wat een superprestatie was. Gwen hoefde alleen op met dance twirl en werd tweede.

Na een week uitrusten en niet teveel trainen was er in het weekend van 12 en 13 januari het echte NK, nu gehouden in Rotterdam in het topsportcentrum. Hierbij moesten ze zich zaterdag weer zo hoog mogelijk op de lijst zetten (top zes) om die zondag weer te mogen. Na een lange zaterdag, 8.45 uur begon de wedstrijd en 20.00 uur ’s avonds was de prijsuitreiking, kwam pas echt de spanning naar boven. En ja hoor, weer met alle onderdelen, op één baton na, daar was Dominique nu vierde mee, zaten ze allebei weer in de top drie.

Na een kort nachtje, want zondag begon het weer om 8.45 uur, was de spanning niet meer te houden. Dominique begon met één baton die ze nog beter neer moest zetten dan zaterdag om nog in de top drie te komen. Het ging zo goed dat de meeste spanning eraf was. Nu de rest van de onderdelen nog en die gingen bij zowel Dominique als Gwen super goed.

De prijsuitreiking en bekendmaking voor de geplaatste mensen voor het EK was om ongeveer 18.30 uur. Dominique werd derde met zowel één baton, twee baton en super x strutting, tweede met dance twirl en Nederlands kampioen duo twirling. Gwen werd tweede met één baton, twee baton, dance twirl en duo twirling. Duo draait Gwen nog niet in de kampioensklasse dus daar gaat hij niet mee door naar het EK.

Dit betekent dat ze allebei met alle onderdelen naar het EK mogen dat gehouden gaat worden met Pasen in Granollers, bij Barcelona in Spanje. Een beter begin van het twirljaar kunnen ze niet hebben, dit is dan ook een superprestatie.

Meer berichten