Logo telstar-online.nl

Tot 2011 Wereldbeker Veldrijden

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker-Nootdorp - André van Leeuwen, de oprichter en organisator van de Veldrit van Pijnacker-Nootdorp, is in de zevende hemel. Hij heeft deze week te horen gekregen dat ‘zijn’ Stichting Veldrit Pijnacker de komende drie jaar wederom het wereldbeker veldrijden (Cyclocross) mag organiseren.

“Zet zondag 9 november 2008 alvast maar in je agenda, want dan gaat het weer gebeuren”, zegt Van Leeuwen. Trots toont hij de papieren van de UCI, de internationale organisatie voor de wielersport, en het staat er echt; seizoen 2008-2009, 2009-2010 en 2010-2011 zal worden verreden op het recreatiegebied rondom de Dobbeplas. André weet wel waarom de UCI weer heeft gekozen voor Pijnacker-Nootdorp: “Het zit organisatorisch hier goed in elkaar, de stichting is financieel gezond en we worden geroemd om de afzetting en bewegwijzering rondom het evenement.”

Wereldkampioenschap

De wens van de stichting is om in 2012 het grote wereldkampioenschap binnen te halen. “dan bestaan we tien jaar en het zou voor het hele team een enorme beloning zijn”, zegt Van Leeuwen. Bij een wereldkampioenschap komt heel wat meer kijken dan een wereldbekerwedstrijd. “Een wereldkampioenschap wordt gereden in twee dagen. De eerste dag voor de NEO’s en de dames. Op dag twee de junioren en de profs.” Van Leeuwen verwacht bij een eventuele doorgang van de wereldbekerwedstrijd dik 40.000 bezoekers. Een oplossing voor een eventueel parkeerprobleem heeft de voorzitter al: “Gaan we toch een keertje bij ADO Den Haag op de koffie, die hebben parkeerplaatsen zat!”

› Pijnacker nog drie jaar in de wereldbeker

› Lars Boom wint WB-cross in Pijnacker

› Joëlle Mulkens Miss Veldrit 2007

› André van Leeuwen genomineerd

› Aanleg fietsheuvel Dobbeplas

Meer berichten