Nathan Tuinder tegen AW goed voor negen goals
Nathan Tuinder tegen AW goed voor negen goals

Strijdvaardig Avanti/Post Makelaardij laat koploper wankelen

Sport Avanti 1.319 keer gelezen

Amsterdam – Trainer/coach Henk-Jan Post van Avanti/Post Makelaardij had het zijn team voorafgaand aan het lastige duel met AW/IJskouddebeste al voorspeld:“Als we dezelfde felheid zouden kunnen opbrengen als tegen Mid-Fryslân, dan kunnen we nog steeds verliezen, maar wel een goed gevoel overhouden aan de wedstrijd.” Zijn woorden werden nog meer waarheid dan hij zich misschien kon voorstellen. De 25-20 nederlaag gaf dan ook vertrouwen voor het restant van de competitie.

Avanti/Post Makelaardij bezorgde de koploper in de Korfbal League 2 een meer dan lastige middag. De eerste helft van het duel in Amsterdam ging volledig gelijk op en eindigde dankzij een buzzer-beater van Yona Peper zelfs met een klein Pijnackers voordeel: 10-11. 

Na de onderbreking ging Avanti verder op de ingeslagen weg en leidde het tot 11-13 de wedstrijd. Daarna nam AW het initiatief wel over, maar tot 8 minuten voor het einde, bij 18-17 hing een stunt nog in de lucht. Pas in de finale van het duel stelde een beter schietend AW orde op zaken. Twee minuten voor het einde gaf het scorebord een 23-18 tussenstand weer. ”Ik kan niet zeggen dat we in die fase iets fout deden. We bleven goed korfballen, alleen ging AW beter schieten”, moest Henk-Jan Post na afloop concluderen. “Maar trots overheerst.”

Met nog vijf speelronden in het verschiet is voor Avanti het gat met de veilige zesde plek vier punten. Post: “We zullen van de laatste vijf wedstrijden er minimaal drie en waarschijnlijk vier moeten winnen, wat heel lastig zal zijn. Maar we gooien de handdoek pas na de laatste wedstrijd in de ring”, klinkt het strijdvaardig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant